Eurooppa arjessamme -EUROPE DIRECT toimipiste tiedottaa

Eurooppalaisten käytäntöjen mukaan hyvää uutta vuotta saa toivotella ihan tammikuun loppuun asti! Toivotaan siis meille kaikille parempaa vuotta 2022 !

Minun Eurooppani

Maailmalla ja Euroopassa tapahtuu parhaillaan erittäin paljon asioita, joilla on suuri vaikutus elämäämme. Eurooppalainen turvallisuuskeskustelun volyymi on tasolla, millä se ei ole aikaisemmin ollut. Sotilaallisten uhkien lisäksi Euroopassa pohditaan pandemian varjossa myös teknologista, sosiaalista, terveydellistä ja digitaalista turvallisuutta. Nämä aiheet koskettavat meitä kaikkia eurooppalaisia, organisaatioita, yrityksiä ja yksittäisiä ihmisiä. EU:n juuri alkanut seitsenvuotiskausi luo hyviä lähtökohtia yhteiselle tekemiselle paremman tulevaisuuden eteen.

Muistetaan myös itse vaikuttaa! Nyt hieno mahdollisuus vaikuttaa aivan omalla paikallistasolla on esimerkiksi Leader-ryhmien paikallisten strategioiden laatimisprosessi. Paikallisilla kehittämissuunnitelmilla pyritään mahdollistamaan Euroopan unionin ruohonjuuritason toimia maaseutualueilla omaehtoista toimintaa tukemalla – on sitten kysymys yrityksestä, yhdistyksestä tai yksittäisistä ihmisistä. Viima-alustalta näet eri työpajoissamme esiinnousseita ideoita. Kommentoi tai lisää omasi!

Kansalaisille suunnattu Euroopan tulevaisuuskonferenssi puolestaan tarjoaa digitaalisen alustan, jonne voi käydä jättämässä palautetta omalla kielellä tai ideoita sekä keskustella kanssaeurooppalaisten kanssa ”ilman rajoja” kiitos konekielisten käännösten. Käy katsomassa alustaa ja rekisteröidy mukaan vaikuttamaan!

Valeuutiset kasvussa

Kohtaamme päivittäin enenevässä määrin Eurooppa-mittakaavaista puhetta ympäristö-, terveys- ja digi- Unionista ja esimerkiksi koulutuksen ja ammattipätevyyksien yhteensopivuuksista. Euroopan unionissa tehdään jokapäiväistä työtä, jotta arkemme helpottuisi. Aina tulokset eivät ole nähtävissä lyhyellä aikavälillä, kuten luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen pyrkivät toimenpiteet. Disinformaation sekä valeuutisten määrä on myös valtava ja Euroopan unioni joutuu jatkuvasti kamppailemaan myös saadakseen kansalaisille välitettyä puolueetonta ja todenmukaista tietoa päätöksentekoon ja toimiinsa liittyen.

Mikäli jokin asia askarruttaa on koko Europe Direct- verkosto käytettävissänne niin Suomessa kuin muualla Euroopassakin. Suomen toimipisteet löydät täältä! Voit myös suoraan soittaa numeroon +800-6 7 8 9 10 11 (arkisin klo 10.00 – 19.00). Puhelinpalvelu palvelee kaikilla EU:n virallisilla kielillä.

Sokerina pohjalla

2022 on Euroopan nuorison teemavuosi ja esimerkiksi Erasmus-ohjelman juhlavuosi! Nuorille on tarjolla mahtavasti mahdollisuuksia ja erilaisia hankealoitteita! Kannattaa seurata kiinteästi esimerkiksi meidän uutisointikanaviamme ja tutustua oikeasti toimitarjontaan!

Käy peukuttamassa ja tykkäämässä Europe Direct Pohjois-Satakunnan Facebook- sivuja, jotta saat mahdollisimman nopeasti tietoosi, mitä liikkuu esimerkiksi EU-hankerintamalla alueellasi. Olemme myös Twitterissä ED Pohjois-Satakunta @Aktiivinen nimen alla! Instagramissa näkyilemme aina silloin tällöin! Twiittaillaan ja Instaillaan! LinkedIn:issä olemme myös! PS. Kavereille voi vinkata!

Krista Antila,
EDIC tiedotuspisteemme viestijä ja Leader Pohjois-Satakunnan kv-koordinaattori

Europe Direct logo