Europe Direct Pohjois-Satakunta tuo Euroopan Unionin lähemmäksi

Europe Direct Pohjois-Satakunta EU-tiedotuspisteen kansallinen isäntä on Leader Pohjois-Satakunta. Toimintaryhmä on edistänyt kansainvälistymistä toimialueella jo pitkään. EU-tiedotuspisteen toimialueena ovat Pohjois-Satakunnan, Luoteis-Pirkanmaan ja Suupohjan seutukuntien alueet sekä Leader-ryhmään kuuluvien kuntien alueet.

Europe Direct-tiedotustoimipisteverkko kattaa kaikki Euroopan Unionin 27 jäsenmaata sekä 1.7.2013 alkaen myös uuden jäsenvalton Kroatian. EU-tiedotuspisteitä on Suomessa yhteensä 8 ja koko Euroopan Unionin alueella noin 500. Europe Direct-verkostoon kuuluvat myös noin 300 EU-tallennekirjastoa (European Documentation Centres) sekä Team Europe-asiantuntijaverkosto ja Europe Direct-puhelinpalvelu.

Europe Direct-tiedotustoimipisteet tiedottavat ja neuvovat kansalaisia Euroopan Unionin toimielimiin, lainsäädäntöön, ohjelmiin, politiikkaan ja erilaisiin rahoitusvälineisiin liittyvissä asioissa. Tiedotustoimipisteet edistävät alueellisella ja paikallisella tasolla keskustelua Euroopan Unionista ja sen harjoittamasta politiikasta.

Europe Direct-verkoston tavoitteena on tuoda EU-tietoutta paikalliselle tasolle ja antaa EU-kansalaisille mahdollisuus lähettää palautetta EU:n toimielimille kysymysten, mielipiteiden ja ehdotusten muodossa.

Europe Direct Pohjois-Satakunta tiedotuspiste aloitti toimintansa Kankaanpäässä 1.4.2013. Meiltä voit käydä noutamassa EU-aiheista materiaalia tai käyttää yleisöpäätettä EU-tiedon etsimiseen. 

Tiedotuspiste sijaitsee Leader-toimiston ohessa. Olet tervetullut poikkeamaan ja keskustelemaan päivittäisinä aukioloaikoina tai ottamaan yhteyttä puhelimitse ja sähköpostitse. Olemme mukana erilaisissa tapahtumissa ja järjestämme erilaisia omia tilaisuuksia. Etsimme teille myös ”eurooppakumppaneita” erilaisiin hankkeisiin ja toimiin tarvittaessa laajojen verkostojemme kautta.

Europe Direct logo

Yhteystiedot
Europe Direct Pohjois-Satakunta Kuninkaanlähteenkatu 12
38700 Kankaanpää.
Europe Direct toimipisteen vastuuhenkilö toiminnanjohtaja Juha Vanhapaasto 050 5896 269

Eu-asioihin ja kansainväliseen toimintaan liittyvät kyselyt ja tiedustelut:
europe.direct@kankaanpaa.fi tai krista.antila@kankaanpaa.fi
Krista Antila 050 5206 396

Sanakirjoja rivissä

Keskitetty Europe Direct -palvelu vastaa kysymyksiisi

Olen lähtemässä opiskeluvaihtoon Eurooppaan – mitä tulee ottaa huomioon? Millaisia ovat verkkovierailumaksuja koskevat säännöt? Lentoni on peruutettu – mitä oikeuksia minulla on?

Voit soittaa maksuttomaan yleiseen puhelinnumeroon arkisin klo 10-19 (Suomen aikaa). Numero on käytössä kaikissa EU-maissa ja siinä palvellaan kaikilla EU:n virallisilla kielillä. Vaikka palvelu on maksutonta, osa operaattoreista saattaa periä maksuja. Lue lisää palvelusta oheisesta linkistä. Kysymyksen voi lähettää myös verkossa.

Referenssit