Europe Direct Pohjois-Satakunta tuo Euroopan Unionin lähemmäksi

EUROPE DIRECT Pohjois-Satakunta EU-tiedotuspisteen kansallinen isäntä on Leader Pohjois-Satakunta. Toimintaryhmä on edistänyt kansainvälistymistä toimialueella jo pitkään. EU-tiedotuspisteen toimialueena ovat Pohjois-Satakunnan, Luoteis-Pirkanmaan ja Suupohjan seutukuntien alueet sekä Leader-ryhmään kuuluvien kuntien alueet.

EUROPE DIRECT-tiedotustoimipisteverkko kattaa kaikki Euroopan Unionin 27 jäsenmaata sekä 1.7.2013 alkaen myös uuden jäsenvalton Kroatian. EU-tiedotuspisteitä on Suomessa yhteensä 8 ja koko Euroopan Unionin alueella noin 500. Europe Direct-verkostoon kuuluvat myös noin 300 EU-tallennekirjastoa (European Documentation Centres) sekä Team Europe-asiantuntijaverkosto ja EUROPE DIRECT -puhelinpalvelu.

EUROPE DIRECT -tiedotustoimipisteet tiedottavat ja neuvovat kansalaisia Euroopan Unionin toimielimiin, lainsäädäntöön, ohjelmiin, politiikkaan ja erilaisiin rahoitusvälineisiin liittyvissä asioissa. Tiedotustoimipisteet edistävät alueellisella ja paikallisella tasolla keskustelua Euroopan Unionista ja sen harjoittamasta politiikasta.

EUROPE DIRECT -verkoston tavoitteena on tuoda EU-tietoutta paikalliselle tasolle ja antaa EU-kansalaisille mahdollisuus lähettää palautetta EU:n toimielimille kysymysten, mielipiteiden ja ehdotusten muodossa.

EUROPE DIRECT Pohjois-Satakunta tiedotuspiste aloitti toimintansa Kankaanpäässä 1.4.2013. Meiltä voit käydä noutamassa EU-aiheista materiaalia. 

Tiedotuspiste sijaitsee Leader-toimiston ohessa. Olet tervetullut poikkeamaan ja keskustelemaan päivittäisinä aukioloaikoina tai ottamaan yhteyttä puhelimitse ja sähköpostitse. Olemme mukana erilaisissa tapahtumissa ja järjestämme erilaisia omia tilaisuuksia. Etsimme teille myös ”eurooppakumppaneita” erilaisiin hankkeisiin ja toimiin tarvittaessa laajojen verkostojemme kautta.

Europe Direct logo

Want to find out more about the EU and have your say on its future?

Yhteystiedot
Europe Direct Pohjois-Satakunta Kuninkaanlähteenkatu 12
38700 Kankaanpää.

Toimipiste avoinna ma-to klo 8-15
Europe Direct toimipisteen vastuuhenkilö toiminnanjohtaja Juha Vanhapaasto 050 5896 269

Eu-asioihin ja kansainväliseen toimintaan liittyvät kyselyt ja tiedustelut:
europe.direct@kankaanpaa.fi tai krista.antila@kankaanpaa.fi
Krista Antila 050 5206 396

Sanakirjoja rivissä

Keskitetty Europe Direct -palvelu vastaa kysymyksiisi

Olen lähtemässä opiskeluvaihtoon Eurooppaan – mitä tulee ottaa huomioon? Millaisia ovat verkkovierailumaksuja koskevat säännöt? Lentoni on peruutettu – mitä oikeuksia minulla on?

Voit soittaa maksuttomaan yleiseen puhelinnumeroon arkisin klo 10-19 (Suomen aikaa). Numero on käytössä kaikissa EU-maissa ja siinä palvellaan kaikilla EU:n virallisilla kielillä. Vaikka palvelu on maksutonta, osa operaattoreista saattaa periä maksuja. Lue lisää palvelusta oheisesta linkistä. Kysymyksen voi lähettää myös verkossa.

Ihmisiä torilla kuvituskuva

Who we are

EUROPE DIRECT in Pohjois-Satakunta is member of the Europe Direct network in Finland network. The centres make Europe accessible to people on the ground and get them engage in debates on the future of the EU. The network is managed by the European Commission. You can contact us with questions about EU policies, programmes and priorities – and engage in events on the future of the EU.
All our services are carried out free of charge. Please note that we cannot offer legal advice or interpret EU legislation.

To find out more about the centres in the EU Member States, including Finland, please click here.

EUROPE DIRECT -BLOGI

Mies pitää oppituntia
EUROPE DIRECT -blogi
My Erasmus+ in Finland

Last year, I attended a Master’s program in European Planning at the University of Cagliari. This theoretical and practical course allowed me to become a project manager skilled in managing

Lue lisää
Tekoälyn generoima kuva rauhan kyyhkystä, jossa euroopan unioinin maiden liput sulissa ja rinnassa iso eu lippu
EUROPE DIRECT -blogi
Osallistu ”Rauhan runot” solidaarisuudenosoitushaasteeseen

EUROPE DIRECT Pohjois-Satakunta haastaa sinut, kaveriporukkasi, yhdistyksesi tai vaikka koululuokkasi mukaan ”Rauhan runot” solidaarisuudenosoitus projektiin! Tuotokset nähdään Ikaalisissa ensi kesänä Rahkolan juhlatalon näyttelyssä ”Rauhan runot/Poems of Peace” 12.6.-28.7.2024. Mitä näyttelyyn

Lue lisää
Kaksi nuorta pitävät hauskaa poseeramalla kameralle
EUROPE DIRECT -blogi
Digitaalisia taitoja hiomassa kansainvälisessä koulutuksessa

Erasmus+ on EU:n koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma kaudelle 2021–2027. Sen painopisteistä varsinkin koulutus ja nuorisotoiminta pyrkivät tukemaan Euroopan kansalaisia heidän henkilökohtaisessa ja ammatillisessa kehittymisessään. Alueeltamme osallistui nuori Emilia Kärkelä Kihniöstä

Lue lisää

Referenssit