YRITYKSILLE

Yrittäjä tai yrittäjäksi aikova, voimme tukea EU:n maaseuturahastosta yrityksiä investoinneissa, liiketoiminnan käynnistämisessä ja yrityksen kehittämisessä. Erityisesti haluamme kannustaa yrityksiä yhteistyöhön. Tukea saadakseen yrityksen liiketoiminnan on oltava kannattava ja sijaittava maaseudulla. Koko Leader Pohjois-Satakunnan alue on maaseutua.

Leader-tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti korkeintaan 5 htv:tä työllistäville yrityksille. Tukimuotokohtaisesti määritellään kuka voi hakea kyseistä tukea (luonnollinen henkilö, kaikki yritysmuodot, osuuskunta ja maatila)

Muutamat toimialat on rajattu tukien ulkopuolelle. Tällaisia ovat esim. liikennöinti, koneurakointi, vähittäiskauppa ja energiaturpeen tuottaminen.

Leader tuet 2023-2027

MIHIN YRITYS VOI SAADA LEADER-TUKEA?

Erilaisia tukimuotoja ovat investointituki, käynnistämistuki, kehittämistuki sekä yritysryhmähankkeet. Tarkemmat reunaehdot eri tuille löydät Ruokaviraston sivuilta, joihin linkki alla. Ota myös meihin rohkeasti yhteyttä niin katsotaan ideaasi yhdessä! Yllä olevassa kuvassa Leader -tukipaletti esiteltynä. 

Alla myös linkkejä edellisellä rahoituskaudella toteutettuihin lehtiin ja Google Maps karttaan. 

Leader Pohjois-Satakunnan toimialue 2023:

Ikaalinen
Jämijärvi
Kankaanpää
Karvia
Kihniö
Parkano
Merikarvia
Pomarkku
Siikainen

Esimerkkejä yritysten hankkeista

Ihmisiä kauneushoitolassa
Sankariyrittäjät
Hunajainen -hyvänolon keidas Parkanossa

Omien sanojensa mukaan Kauneushoitola Hunajainen on syntynyt intohimosta ja palavasta halusta auttaa ihmisiä löytämään oma sisäinen kauneutensa. Hunajaisessa halutaan tehdä olosi niin hunajaisen ihanaksi, että poistut hymyillen ja säteillen. Pääsimme

Lue lisää
Ihmisiä tutustumassa jurttaan ulkokuva
Sankariyrittäjät
Meillä rakennetaan jurttia!

Wikipedia sanoo jurtasta seuraavaa: jurtta eli kibitka on pohjaltaan kehän muotoinen, ikkunaton ja kupukattoinen kuljetettava paimentolaismaja. Jurtan runko on koottu ohuista puusäleistä ja katettu huovalla. Rakennelman keskellä on tulisija ruoanlaittoa

Lue lisää