YRITYKSILLE

Yrittäjä tai yrittäjäksi aikova, voimme tukea EU:n maaseuturahastosta yrityksiä esimerkiksi investoinneissa, liiketoiminnan käynnistämisessä ja yrityksen kehittämisessä. Erityisesti haluamme kannustaa yrityksiä yhteistyöhön.

Tukea saadakseen yrityksen on oltava kannattava, sijaittava maaseudulla, annettava työtä kokopäiväisesti vähintään 1 henkilölle – esimerkiksi yrittäjälle itselleen.

Tukea voi hakea vähintään 18-vuotias henkilö, osakeyhtiö, avoin ja kommandiittiyhtiö, maatila ja osuuskunta – pieni tai keskisuuri yritys. Leader-tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille.

Muutamat toimialat on rajattu tukien ulkopuolelle. Tällaisia ovat esim. liikennöinti, koneurakointi, vähittäiskauppa ja energiaturpeen tuottaminen.

Mies katsoo varaosahyllyä.

MIHIN YRITYS VOI SAADA LEADER-TUKEA?

Erilaisia tukimuotoja ovat mm. investointituki, perustamistuki sekä yritysryhmähankkeet. Tutustu Sankariyrittäjät ja Leader Pirkanmaan -lehtien kautta muiden yritysten toteuttamiin hankkeisiin. Lehdistä saat myös hyvät perustiedot hakuehdoista ja hankkeen hakemisesta. Linkit alla.

Leader Pohjois-Satakunnan toimialue 2021:

Ikaalinen
Jämijärvi
Kankaanpää
Karvia
Kihniö
Parkano
Merikarvia
Pomarkku
Siikainen

Esimerkkejä yritysten hankkeista