YRITYKSILLE

HUOM YRITTÄJÄ! LUE TÄMÄ ENSIN (kirjoitettu 31.5.2023). Uuden rahoituskauden tukimuodot aukeavat vuoden 2023 aikana portaittain. Ensimmäiset arviolta kesäkuun lopussa eli Hyrrässä ei tällä hetkellä voi jättää hakemuksia vireille! Näille sivuille koottu uusista tukimuodoista perustiedot, mikäli Ruokavirastoon johtava linkki tekstien lopussa ei toimi, on se merkki myös siitä, ettei tukea vielä voi hakea. TIEDOT päivittyvät kun niitä lisää saadaan.

Yrittäjä tai yrittäjäksi aikova, voimme tukea EU:n maaseuturahastosta yrityksiä investoinneissa, liiketoiminnan käynnistämisessä ja yrityksen kehittämisessä. Erityisesti haluamme kannustaa yrityksiä yhteistyöhön. Tukea saadakseen yrityksen liiketoiminnan on oltava kannattava ja sijaittava maaseudulla. Koko Leader Pohjois-Satakunnan alue on maaseutua.

Leader-tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti korkeintaan 5 htv:tä työllistäville yrityksille. Tukimuotokohtaisesti määritellään kuka voi hakea kyseistä tukea (luonnollinen henkilö, kaikki yritysmuodot, osuuskunta ja maatila)

Muutamat toimialat on rajattu tukien ulkopuolelle. Tällaisia ovat esim. liikennöinti, koneurakointi, vähittäiskauppa ja energiaturpeen tuottaminen.

Yritystukimuodot nimetty kuvassa

MIHIN YRITYS VOI SAADA LEADER-TUKEA?

Erilaisia tukimuotoja ovat investointituki, käynnistämistuki, kehittämistuki sekä yritysryhmähankkeet. Tarkemmat reunaehdot eri tuille löydät Ruokaviraston sivuilta, joihin linkki alla. Ota myös meihin rohkeasti yhteyttä niin katsotaan ideaasi yhdessä! Yllä olevassa kuvassa Leader -tukipaletti esiteltynä. 

Alla myös linkkejä edellisellä rahoituskaudella toteutettuihin lehtiin ja Google Maps karttaan. 

Leader Pohjois-Satakunnan toimialue 2023:

Ikaalinen
Jämijärvi
Kankaanpää
Karvia
Kihniö
Parkano
Merikarvia
Pomarkku
Siikainen

Esimerkkejä yritysten hankkeista

Pirjo Suhonen neljän afrikkalaisen kollegan kanssa konferenssissa.
Sankariyrittäjät
ALO Finland vie suomalaista koulutusta maailmalle innovatiivisella tavalla

Suomen lapsilähtöinen koulujärjestelmä kiinnostaa kansainvälisesti. ALO Finland tuo suomalaisen kouluarjen ulkomaisten opetusalan ammattilaisten saavutettavaksi digitaalisessa muodossa. Suomalaislapset ovat sijoittuneet useissa kansainvälisissä oppimisvertailuissa kärkijoukkoon. Kiinnostusta kansainvälisesti on herättänyt myös suomalaisen koulutuksen

Lue lisää