Hankeretkelle la 21.5. Kihniöön ja Pohjois-Parkanoon

Järjestämme hankebussiretken la 21.5. Kihniöön ja Pohjois-Parkanoon. Vierailemme päivän aikana mm. järjestettävässä GeoWellbeing -tapahtumassa Kihniön Pyhäniemen upeissa maisemissa, tutustumme Aitonevan Turvemuseoon oppaan johdolla, ruokailemme Pohjois-Parkanon kylätalolla ja vierailemme Kuivasjärven Eränkävijöiden majalla.

Teemanamme on tällä kertaa maaseutumatkailu ja tapahtumat Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin kehittymisen tukena. Lisäksi matkalla hankeneuvojamme kertoo alueen historiaa ja nykypäivää sopivasti sekoitellen. Kyytiin pääsee sekä Jämijärveltä, Kankaanpäästä että Parkanosta.

Retki on maksuton lukuun ottamatta omakustanteista lounasta (15 €, varaa käteistä). Tervetuloa!

Päivän koko ohjelma la 21.5.2022:
klo 8.30 Jämijärven Seon piha
klo 8.50 Kankaanpään linja-autoasema
klo 9.30 Parkanon Shell (myös ajomatkan varrelta pääsee kyytiin)

klo 10.00-11.00 Aitonevan turvemuseo. Aitonevan turvemuseo esittelee turvetuotannon historiaa Suomessa. Teollisen mittakaavan energiaturvetuotanto alkoi Aitonevalla toisen maailmansodan aikana, ja monet turpeennoston ja käsittelyn menetelmät kehitettiin täällä. Työssä käytetty konekalusto on vuosien varrella ollut värikästä. Paikalla opas.

klo 11.15-13.00 Pyhäniemi. Pyhäniemessä järjestetään kyseisenä päivän ensimmäistä kertaa GeoWellbeing hyvinvointitapahtuma (pääsymaksun tarjoaa EDIC Pohjois-Satakunta). Alueella on erilaisia toimintapisteitä, näytteilleasettajia ja luentoja. Myös yhden Leader -hankkeen kansainväliset kumppanit ovat tapahtumassa paikalla. Lisäksi Pyhäniemen loma-alueella on toteutettu monia infraa parantavia Leader -hankkeita, kuten ulkoliikuntapuisto, minigolf -kenttä, kesäteatteri ja Keihäsmatkojen historiahuoneen kalustusta. Vapaata tutustumista alueeseen ja tapahtumaan.

klo 13.20-14.30 Pohjois-Parkanon kylätalo ja Kuivasjärven Eränkävijöiden maja. Kylätalon aktiivit ovat kattaneet meille lounaspöydän. Varaudu käteisellä (15 €)! Saamme kuulla tarinan Vatajan vanhan kyläkoulun muutoksesta kylätaloksi, tutustua tiloihin ja toimintaan. Kyläyhdistys on toteuttanut jo monia Leader -hankkeita ja toimi aktiivisesti kyläläisten kokoojana. Samassa pihapiirissä on juuri valmistunut Kuivasjärven Eränkävijöiden metsästysmaja oheispalveluineen. Myös siihen saamme tutustua seuran aktiivien esittelemänä.

klo 15.00 Parkanon Shell
klo 15.30 Kankaanpään linja-autoasema
klo 16.00 Jämijärvi Seo

Ilmoittautumiset Leenalle viimeistään 13.5. mennessä oheisella lomakkeella. Muutokset mahdollisia. Retkelle mahtuu maksimissaan 40 henkilöä.