Koti maalta? – Maaseudun asunnot kutsuvat

Keskustelu maaseudulla asumisesta kiteytyy usein kahteen teemaan: työhön ja asuntoon. Maaseudulla on paljon tyhjillään olevia ja hoitamattomia asuinrakennuksia ja pihapiirejä. Samalla kuitenkin maallemuutosta haaveilevat eivät löydä sopivaa kotia itselleen. Miten tähän haasteeseen voitaisiin vastata?

MAHDOLLISTETAAN MAALLEMUUTTO

Leader Pohjois-Satakunnan hallinnoima Verkostosta vetovoimaa -yhteistyöhanke haluaa nostaa asuntokeskustelun framille. Työ on jo tuottanut tulosta, sillä useita asuntoja on ilmoitettu hankkeelle, ja niitä on markkinoitu tehokkaasti. ”Näemme haasteen osiltaan myös kohtaanto-ongelmana, ja pyrimmekin herättelemään asunnon omistajia laittamaan kiinteistöjään esille ja myyntiin, jos itsellä ei löydy sille käyttöä”, hankekoordinaattori Noora Elonen summaa.

Tyhjä asunto ei ole vain käyttämätön resurssi, vaan myös mahdollisuus maallemuutosta haaveilevalle: uudelle perheelle, yrittäjälle tai vaikka kesämökkiä etsivälle. Kuntien elinvoimauuden edistämiseksi jokainen voi tehdä osansa. ”Olemme erityisen iloisia siitä, että meille on ilmoitettu kohteita, jotka eivät ole vielä myyntialustoilla esillä. Koemme, että olemme saaneet heräteltyä ihmisiä aloittamaan asuntojen myynnin”, projektipäällikkö Syväluoma iloitsee.

ILMOITA ASUNTOSI, ME MARKKINOIMME

Hankkeen työ ei kuitenkaan ole kiinteistönvälitystä, vaan yhteydenotot menevät suoraan asuntojen omistajille tai asuntoja myyville välittäjille. Asunnon ilmoittaneille lähetetään otetut kuvat ja tehdyt markkinointimateriaalit asunnosta, sekä vinkkejä ja ideoita asunnon myyntiin ja markkinointiin.

Vinkit asunnon myyntiin ja vuokraamiseen

Työ on kuitenkin vielä kesken, ja asuntojen ilmoittaminen hankkeeseen on edelleen mahdollista. Mikäli sinulla on asunto, joka on tyhjillään ja kaipaisi uusia asukkaita, ota rohkeasti yhteyttä. Voit ilmoittaa asuntosi mukaan tällä lomakkeella.

Artikkeli täydentyy, kun hankkeelle ilmoitetaan lisää asuntoja. 

Yhteystiedot

Verkostosta vetovoimaa -yhteistyöhanke on Leader Pohjois-Satakunnan hallinnoima yhdeksän kunnan yhteinen maaseudun elinvoimaisuuden kehittämishanke.  Hanke on Euroopan maaseuturahaston osarahoittama. Hankeaika 1.1.2024-30.6.2026.

Projektipäällikkö Noora-Mari Syväluoma
Leader Pohjois-Satakunta, Verkostosta vetovoimaa -yhteistyöhanke
noora-mari.syvaluoma@kankaanpaa.fi
040 190 9440

Hankekoordinaattori Noora Elonen
Leader Pohjois-Satakunta, Verkostosta vetovoimaa -yhteistyöhanke
noora.elonen@kankaanpaa.fi
040 577 1300