Krookan Plassissa voi vuokrata urheiluvälineitä tai ostaa lähiruokaa vanhasta merikontista ympäri vuorokauden

Krookan vierasvenesatama Merikarvialla sai kehittämisintoiset yrittäjät alkuvuodesta 2021. Uudet yrittäjät tähtäävät, että Krookan Plassista tulee Suomen vastuullisin vierasvenesatama.

Yrittäjät Jenni ja Jere Nurmi pitävät tärkeänä, että kai­kes­sa yrityksen toiminnassa huo­mi­oi­daan il­mas­to- ja ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­set. Satakunnan ELY-keskus myönsi Krookan Plassille EU:n maaseuturahaston perustamistukea 25 000 euroa.

Krookan satamaan on juuri valmistumassa vanhoista kierrätyskonteista kahvilarakennus, jonka yhteydessä alkaa toimia myös vuokravälinelainaamo sekä lähiruokamyymälä. Kolmesta vanhasta merikontista koostuvan rakennuksen katolle rakentui terassi, jolla voi nautiskella merinäkymästä.

Krookan Plassin vuokravälinekontti

Krookka Rent & Go Out on uudenlainen konsepti, jossa asiakas hoitaa virtuaalisesti ostot tai vuokraukset etukäteen ja noutaa tuotteet kontista.

– Kaikki kontin tuotteet ovat ostettavissa tai vuokrattavissa verkkokaupan kautta ympäri vuorokauden. Maksettuasi tuotteen verkossa saat henkilökohtaisen koodin, jolla voit noutaa ostoksesi kontista. Vuokravälineiden palautus hoituu samalla koodilla, Merikarvian kunnan kehittämisasiantuntija Noora-Mari Iisakkala kertoo.

Vuokraa Krookasta vene, SUP-lauta tai vaikka lumikengät!

Merikarvian Matkailu ry osti Leader Pohjois-Satakunnan myöntämällä teemahankerahoituksella lumikenkiä, jotta aktiviteettia voidaan tarjota matkailijoille ja paikallisille. Lumikengillä voi tehdä myös suokävelyä. Kengillä ei kuitenkaan ole ollut kunnollista säilytyspaikkaa ja ajatus koko ajan saatavilla olevasta välinevuokraamosta tuntui hyvältä.

– Koronan jyllätessä heräsi ajatus kasvottomasta asiakaspalvelusta, Iisakkala sanoo.

Merikarvian kunta sai Krookka Rent & Go Out-hankkeeseen rahoitusta Satakuntaliitolta. Lumikenkien lisäksi välineistöön kuuluu fatbike-pyöriä sekä SUP-lautoja, joiden ostoon Leader Pohjois-Satakunta myönsi Startti-Leader-rahoitusta.

vuokravälineistöä Krookan Plassin kontissa

Uusia yrittäjiä haetaan koko ajan mukaan toimintaan. Kontista voidaan vuokrata esimerkiksi kajakkeja, kalastus- tai retkeilyvälineitä. Lähiruoan noutopisteelle puolestaan haetaan paikallisia tuottajia mukaan. Tuotteet ja vuokravälineet tulevat myyntiin Merikarvian kunnan verkkokauppaan.

Krookassa on uutena palveluna myös venevuokrausta. Leader Pohjois-Satakunta myönsi Mika Tuoviselle veneiden hankintaan yritystukea.

Merikarvialla on kova noste matkailussa ja yrittäjät kehittävät yhdessä uusia tuotepaketteja Merikarvialla onnistuu! -yritysryhmähankkeella. Hankkeessa on mukana kuusi paikallista matkailijoille palveluja tarjoavaa yritystä ja hanketta hallinnoi Merikarvian kunta. Rahoitus on saatu Satakunnan ELY-keskukselta EU:n maaseuturahastosta.