Hyvinvointivalmentaja Jenni Levävaara toteutti unelmansa – oma valmennuskeskus löytyi Huittisista

Huittisissa entisen Huiliksen elämänmuutos starttasi viime vappuna kokonaisvaltaiseksi hyvinvointikeskukseksi personal trainer ja tv-kasvo Jenni Levävaaran käsissä. Rahkasammaleesta nimensä saaneessa eräparatiisissa luotetaan laatuun, ainutlaatuisuuteen ja elämyksellisyyteen.

Jenni Levävaara osti miehensä kanssa entisen Huiliksen eräkeskuksen Huittisista viime keväänä. Nyt Rahgamo Resortiksi ristittyyn eräkeskukseen Levävaara rakastui jo muutama vuosi sitten vierailtuaan paikassa ystävänsä kanssa.

Mutta mikä sai helsinkiläisperheen lähtemään yrittäjiksi Huittisiin?

– Tämä paikka! Rakastan metsää ja keloa. Oma valmennuskeskus on ollut haaveeni pian 20 vuotta. Aika oli kypsä tälle haaveelle. On ihan sattumaa, että paikka löytyi Huittisista, Levävaara kertoo.

Ihan vieraalle alalle Jenni Levävaara ei ole lähtenyt.

– Minulla on kokemusta myös ravintola-alalta. Äitini on kotitalousopettaja ja vanhemmillani on Heinojan Kestitupa Vihdissä, hän kertoo.

Jenni Levävaara Rahgamo resortilla

Hän on kotoisin Vihdistä Uudeltamaalta. Maaseudun kasvatti lähti opiskelemaan luontaisterveyttä, päätyi liikunta-alalle ja personal trainerin työn kautta myös televisioon. Levävaara toimii kouluttajana ja on kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Siihen myös Rahgamo Resortissa keskitytään.

– Mieli, sielu, keho – nämä kaikki otetaan meillä huomioon. Paikkana tämä on siihen ihanteellinen. Kuin olisi saaristossa, jossa meren tilalla on suo!

Toistaiseksi Helsingin ja Huittisten väliä matkustavat yrittäjät ovat myös yksivuotiaan pojan vanhempia. Ylimääräinen aika on kortilla.

– On aikoja, jolloin on tehtävä asioita, muuten ne jäävät tekemättä, Jenni Levävaara pohtii.

Jenni Levävaara kävelee pitkospuilla Rahgamo resortin läheisellä suolla.

Monitoimihallista joogasali, pitkospuut uusiksi

Pertti Vuorisen alkujaan metsästysmajaksi rakentama kokonaisuus käsittää nykyisellään yhteensä 15 rakennusta. Päärakennuksen lisäksi pihapiirissä on kolme saunaa, kota, ravintolarakennus sekä majoitusmökkejä, joissa on yöpymistilat 25 henkilölle.

Leader Joutsenten reitti myönsi yritykselle investointituen, jolla paikka muutetaan vastaamaan uuden yritystoiminnan vaatimuksia. Avaimet uusi yrittäjäpari sai vappuna ja hihat laitettiin heti heilumaan. Jenni Levävaara vastaa Rahgamo Resortin toiminnasta ja hoitaa pääosin itse myös työt ohjelmapuolesta sänkyjen petaamiseen.

– Kun toimii intohimon ja unelman mukaan, ei laske työtunteja. Mieheni sanoo, että tämä paikka on hänelle yötyö. Hän on remontoinut täällä runsaasti kesän aikana. Myös Pertti on ollut meille suurena apuna, Levävaara kiittelee.

– Pidän yrittäjän vapaudesta. Uskon, että hyvinvoivan maan perusta ovat yritykset ja tärkeää onkin mahdollisuuksien luominen yritystoiminnalle. Myös koulujen yrittäjyyskasvatukseen tulisi mielestäni panostaa, pitkään yrittäjänä toiminut Jenni Levävaara sanoo.

Rahgamo Resortin päärakennus

Pihasta kilometrin päässä sijaitsevalle laavulle johtavat pitkospuut on tehty kokonaan uudelleen. Entinen monitoimihalli aiotaan syksyn aikana kunnostaa joogasaliksi.

– Pertti kehitti jo aikoinaan tänne paljon liikunta-aktiviteetteja. Täällä on muun muassa rantalentopallo- ja suojalkapallokentät, pari golf-reikää sekä jousi- ja laserammuntamahdollisuus. Omasta puolestani haluan lisätä kehonhuoltoon ja nivelliikkuvuuteen liittyvää tarjontaa. Olemme suunnitelleet myös luontopolun kunnostamista. Oma pururata olisi upea.

Tarkkaan harkittu konsepti ja suunnitelmallisuus toiminnan kärkenä

Rahgamo Resortin yrittäjille laatu ja kotimaisuus ovat tärkeitä arvoja. Tekstiilit tulevat Jokipiin Pellavalta ja astiat Pentikiltä. Tavoitteena on käyttää mahdollisimman paljon myös paikallisia palveluita ja tavarantoimittajia. Lähiruokaa halutaan tarjota, puolivalmisteille sanotaan jyrkkä ei.

–  Itselläni on vaativa maku. Haluamme mennä laatu, ainutlaatuisuus ja elämys edellä. Emme varmasti ole edullisimmasta päästä, mutta se ei ole tarkoituksemmekaan. Aiomme tehdä omaa juttua ja keskittyä tekemään se niin hyvin kuin mahdollista. Jos ei itse usko ja luota, miksi joku muu luottaisi? Levävaara pohtii.

Saunapäivänä 27. heinäkuuta Rahgamo Resort avasi ovensa yleisölle. Saunomaan pienellä pääsymaksulla saapui runsas joukko.

– Jokainen kertoi olevansa naapurista, Jenni Levävaara nauraa.

Pääkohderyhmänä ovat yritykset. Uudenlaiselle toiminnalle on kysyntää, sillä Rahgamo Resortin kesä on ollut vilkas ja kalenterit ovat täynnä lokakuulle.

–  Yritystoiminnan käynnistäminen vaatii paljon suunnittelua. Meillä oli kattavat liiketoimintasuunnitelmat ja laskelmat sekä konsepti pohdittuna jo, kun lähestyimme pankkia. Sieltä näytettiin vihreää valoa. Mikä parasta, olemme saaneet aivan ihania asiakaspalautteita.

Hyvinvointivalmentajana Levävaara ohjaa ihmisiä kohti terveitä elintapoja. Tähän kuuluu myös ymmärrys siitä, miten elintavat vaikuttavat ympäristöömme.

– Se roskan määrä, mikä tienvarsilla on, se on pöyristyttävä. Meidän tulisi ymmärtää, etteivät tavarat, joita kulutamme tai ruoka, jota syömme, vaikuta vain meihin vain myös ympäristöömme. Puhdas ja ainutlaatuinen luonto on meille Suomessa ehdoton matkailuvaltti, joka voi tarjota upeita erilaisia elämyksiä. Haluamme opettaa kaikille vieraillemme myös, että luonnosta on pidettävä huolta.

Pertti Vuorinen on ollut apuna paikan kunnostamisessa. Rahkamo Resortin nimi tulee rahkasammaleesta.

– Sana kuvaa paikkaa, siitä tulee metsä heti mieleen. Halusimme, että nimi istuu myös kansainvälisten vieraidemme suuhun.