Lähde tutustumaan alueellamme toteutettuihin hankkeisiin ke 8.5.2024

ke 8.5.”Hankeretki Honkajoelle ja Karviaan”.

Tervetuloa mukaan hankeretkellemme! Tällä Eurooppa-viikon päiväretkellä tutustumme alueellamme Honkajoella ja Karviassa rahoitettuihin projekteihin. Matkalla toimistoltamme Päivi ja Leena.

Kohteina:
* Pesämäen Moottoriurheilukeskus Honkajoella. Aktiivinen monen moottoriurheilulajin harrastekeskus on toteuttanut vuosien saatossa useita hankkeita alueensa infran kehittämiseksi. Parhaillaan käynnissä olevassa hankkeessa parannetaan varikkoaluetta. Varikon viemäröinti ei ole tämän päivän vaatimusten tasolla, joten jo ympäristönsuojelun kannalta varikon asvaltointi ja kunnollinen viemäröinti mm. öljynerotuskaivoineen sekä ajoneuvovojen kunnollinen pesupaikka myöskin ajanmukaisine viemäröinteineen on tarpeen. Lisäksi lisätään sähköistystä ja valaistusta, sillä esim. erilaisten kaapeleiden vetäminen kilpailutapahtumissa on osoittautunut hankalaksi ja myös osittain vaaralliseksi. Uuden siirrettävän kioskirakennuksen saaminen varikkoalueelle mahdollistaa hygieniaturvallisuuden ja kylmiön elintarvikkeille paikanpäälle. Alueella on järjestetty moottoriurheilun lisäksi myös mm. konsertteja, messuja ja koiranäyttelyitä.
* GEO-oppimiskeskus Honkajoen lukiolla. Hankkeessa perustettiin GEO-oppimiskeskus, jossa kuntalaiset, leirikoululaiset ja muut matkailijat voivat tutustua GEOPARK-alueen erityispiirteisiin ja laajemmin globaalien ongelmien vaikutuksiin ympäristössämme. Oppimiskeskuksen tavoitteena on palvella jatkossa alueella vierailevia matkailijoita, lisätä lähialueen asukkaiden ympäristötietoisuutta ja toimia vierailukohteena alueen kouluille ja päiväkodeille.  GEO-oppimiskeskuksen kautta myös tietoisuus alueen ainutlaatuisuudesta ja ympäristöarvoista leviää. Työ on vasta alussa, mutta GEO-oppimiskeskuksen tiloihin tullaan perustamaan useita erilaisia näyttelyitä ja toiminnallisia pisteitä, sekä myös opetustarkoitukseen soveltuva luokkaosa.
* Lounas (omakustanteinen) Pikkusiskot Karvia n. 10 €. Mahdollisuus poiketa pikaisilla ostoksilla vaikka Pirni muodissa.
* Karvian Olohuone tai Moon Karviasta. Kohde selviää myöhemmin. Olohuone on kuntalaisten yhteinen kokoontumistila, josta voi varata harrastuksilleen/kokouksilleen tiloja. Olohuone perustettiin entiseen kirkonkylän kouluun uuden koulun Opintien valmistuttua. Moon Karviasta on vuoteen 2023 työpajan ja pienimuotoisena matkamuisto- käsityömyymälänä toiminut tila, joka hyvinvointialueen astuttua voimaan tarvitsee uusia suunnitelmia varmistaakseen olemassa olonsa.
*Marjasuon Metsästäjät, Marjasuon Pienviljelijäyhdistys ja Karvian Perinnejuoma ry. Kyseiset kolme yhdistystä rakensivat yhteisen kokoontumispaikan hyödyntäen vanhaa alueelta löytynyttä hirsikehikkoa kylätalossaan. Alueelle on noussut aktiivisten toimijoiden puuhatessa jo kota, hirsisauna (hirrenveistokursseineen), sahdille ja metsästyslihalle yhteiset käsittelytilat sauna- ja pesutiloineen. Luonnollisesti tiloja vuokrataan myös muille.
Pyrimme olemaan perillä ensimmäisessä kohteessa klo 9.50, joten bussin ajoreitti (Ikaalisten Auto) seuraava:
Ikaalinen, Nesteen pysäkki klo 8.20
Jämijärvi, SEO klo 8.50
Niinisalo, museon pysäkki 9.05
Kankaanpää, linja-autoasema 9.20
Matka, iltapäiväkahvit ja opastukset ovat ilmaisia. Lounas retkellä omakustanteinen. Kotimatkalle lähdetään n. klo 15. Henkilökuntaa kyydissä Jämijärveltä lähtien. Sitovat ilmoittautumiset 2.5. mennessä!