Maaseudun tulevaisuustyöpajaan halutaan sinut nuori mukaan!

Työpajat pidetään virtuaalisesti la 16.1. klo 10-16. Työpajapäivä on kaksiosainen. Voit osallistua vain toiseen tai molempiin. Työpajat on suunnattu 13-25 -vuotiaille nuorille.

Osallistu ja vaikutu! Vai vaikuta? Ihan varmasti molempia!

Millaisen maaseudun nuoret rakentaisivat?

Osa 1: Pelipaja lauantaina 16.1. kello 10.00-12.30: Rakenna unelmiesi maaseutu Minecraftilla! 

Pelipajassa pohditaan, mikä nuorten mielestä on parasta maaseudulla ja luodaan unelmien tulevaisuutta Minecraftilla. Ohjatun pelaamisen kautta visualisoidaan, miltä tulevaisuuden maaseutu 2040 näyttää: Minkälaisen kotiseudun haluat? Ketkä asuvat maaseudulla? Millaista elämä on maaseudulla? Minkälaisia töitä maaseudulla tehdään? Mitä maaseudulla voi harrastaa? Miten ruokaa tuotetaan?

Maksuton pelipaja on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille. Osallistuminen vaatii Minecraftin Java Editionin  https://www.minecraft.net/fi-fi/store/minecraft-java-edition ja Discordin https://discord.com/.

Osa 2: Haluavatko nuoret asua maaseudulla? -virtuaalityöpaja lauantaina 16.1. klo 13.00-16.00

Millaisesta kotiseudusta haaveilet? Mikä on parasta elämässä maaseudulla? Millaista lähiruokaa me tulevaisuudessa syömme? Kuinka ilmastonmuutos muuttaa suomalaista maaseutua? Miten pidämme Suomen luonnon puhtaana vielä vuonna 2040?

Tule kuulemaan, verkostoitumaan ja pohtimaan maaseudun nuorten teemoja virtuaaliseen työpajaan. Työpaja on mahdollisuus vaikuttaa ja tuoda nuorten näkemyksiä esiin maaseudun kehittämiseen. Keskustelemme ja pohdimme kotiseudun kehittämistä ja elämisen mahdollisuuksia maaseudulla ryhmäkeskusteluissa.

Mukana työpajassa ja maaseudun tulevaisuutta pohtimassa:

  • Alviina Alametsä (Vihr.) – Suomen nuorin meppi
  • Anni-Sofia Niittyvuopio, Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston puheenjohtaja
  • Anna Länsisalmi-Keisala, maitotilallinen ja tubettaja Maalaisjärki-kanavalla

Ilmoittaudu peli- ja työpajaan viimeistään keskiviikkona 13.1.2021 täällä: https://e.eventos.fi/forms/maaseutu/c6cd8804-39f2-11eb-a21a-ee6a04371b85. Ilmoittautua voit joko peli- ja työpajaan tai molempiin. Osallistumislinkki ja tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille perjantaina 15.1.2021.