Nuoret mukaan! – tule kuulemaan esimerkkejä ja keskustelemaan nuorten osallistamisesta webinaariin 16.11.

Miten nuoret saadaan mukaan kylä- tai yhdistystoimintaan? Miten kylällä voitaisiin huomioida nuoret? Miten nuoret itse kehittäisivät kotiseutuaan?

SataKylät ry ja Leader Ravakka järjestävät yhteistyössä 16.11. klo 17.30-19.00 kyläkulttuuriwebinaarin, jonka aiheena on nuorten osallistaminen. Tule kuulemaan esimerkkejä ja keskustelemaan aiheesta.

Webinaari järjestetään Teams-alustalla ja se on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittaudu mukaan webinaariin tämän linkin kautta. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ennakkoon sähköpostitse. Webinaariin voi liittyä myös ilman ennakkoilmoittaumista tämän linkin kautta. Webinaari tallenetaan ja se on nähtävissä kaksi viikkoa tilaisuuden jälkeen Leader Satakunta YouTube-kanavalla.

Illan ohjelma:

Ulkopeliareena ja skeittiparkki Mietoisten kylillä – Anna Jalkanen, Mietoisten Kirkonseudun Kylät ry

Mynämäen Mietoisten kylällä on viime vuosina satsattu siihen, että lapsilla ja nuorilla on mahdollisuuksia liikkua. Paikallisen koulun viereen on rakennettu esim. ulkopeliareena, frisbeegolf-rata ja suuren suosion saanut skeittiparkki.

Nuorten ääni kuuluviin! Nuoret mukana Leader-toiminnassa – Iiris Soininen ja Vilma Taipale, Leader Ravakan nuorisotyöryhmä

Ravakan nuorisotyöryhmäläiset Vilma ja Iiris kertovat työstään nuorisotyöryhmässä ja jakavat näkemyksiään nuorten osallisuudesta sekä oman kotiseudun kehittämisestä.

Suhinan kesäurheilukoulu  Susanna Arvela-Jalonen, kotiseutuyhdistys Suhina ja urheilukoulun ohjaaja Ella Hemmilä

Kotiseutuyhdistys Suhina palkkasi kesällä 2021 paikallisen nuoren pitämään kesäurheilukoulua alueen lapsille Laitilan Itäkulman koulutalon pihalla.

Mitä nuoret haluavat tehdä ja kehittää? kyselyn tuloksia – Juuliska Seikola, Leader Ravakka

Leader Ravakka kartoitti oman alueensa nuorten ajatuksia kotiseudustaan keväällä 2021. Nuoret kehittäisivät mm. nuorten hyvinvoinnista huolehtimista, kokoontumistiloja sekä harrastusmahdollisuuksia.

Keskustelua nuorten osallistamisesta

Mitä nuoret haluaisivat tehdä? Miten saataisiin nuoria mukaan yhdistystoimintaan? Miten nuoria tavoitetaan parhaiten?
Kaikki osallistujat saavat ottaa osaa keskusteluun kertomalla omia kokemuksia ja näkemyksiään. Illan puhujat ovat myös paikalla keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiin.