Rahkolan kesä kutsuu kulttuurin äärelle

Tänä kesänä toista kertaa järjestettävä Rahkolan kesä on jälleen huimaava kattaus erilaista ohjelmaa kulttuurinnälkäisille. Melkein kokonaan talkootyönä toteutettava ohjelmakokonaisuus elävöittää Vanhan Kauppalan kesää ja avaa ovet upeaan Rahkolan kartanon pihapiiriin sekä puutarhaan.

EUROPE Direct tiedotuspisteemme on molempina kesinä osallistunut ohjelman tuottamiseen. Tällä kertaa kv-koordinaattorimme Krista on kontaktiensa kautta saanut kansainvälisiä ITE-taideteoksia esille puutarhan ITE-näyttelyyn ”Ihan pihalla -Totally Outside”. Teoksia on saapunut Tsekeistä, Itävallasta, Virosta, Espanjasta ja Italiasta. Ulkomaisten teosten teemana on ”Ei sotaa – ajatus Ukrainalle”. Näyttely on avoinna 11.6.-30.7.2022 ja sinne on vapaa pääsy.

Toinen tapahtumamme on Puistofilosofia -viikolla. Yhteistyössä Ikaalisten kirjaston kanssa on paikalle saatu kirjailijavieraaksi Anneli Kanto. To 21.7. klo 18 keskustellaan mm. Kannon viimeisimmästä romaanista ”Rottien pyhimyksestä”. Teos on saanut paljon kiitosta paitsi taitavasti rakennetusta juonesta ja historiallisesta kuvauksesta, myös hersyvästä kielestä ja huumoristaan. Se on palkittu mm. Kiitos kirjasta -mitalilla ja Väinö Linna -palkinnolla. Myös tähän tapahtumaan vapaa pääsy.

Tutustu paremmin koko Rahkolan kesän kattaukseen täältä! Nähdään Ikaalisissa!

Kuvakollaasi ITE taideteoksista