Smart Villages-hankkeessa kartoitetaan Pohjois-Satakunnan ja Luoteis-Pirkanmaan ”älykkäitä kyliä”

Älykkyys ei ole aivan yksinkertainen, eikä ainakaan pieni termi. Älykkyys tarkoittaa esimerkiksi kykyä oppia uutta ja soveltaa oppimaansa ongelmien ratkaisuun. Älykkäisiin kyliin halutaan panostaa nyt Euroopan Unionissa vastapainoksi Smart Cities-ilmiölle.

Leader Pohjois-Satakunta käynnisti kansainvälisen Smart Villages-hankkeen 01.11.2021. Hankkeen on tarkoitus jatkua vuoden 2022 loppuun. Hankkeessa kartoitetaan toimintaryhmäalueen tilannetta ja mietitään, miten parhaiten pystyttäisiin toteuttamaan paikallisia palvelevia ratkaisuja.

Kansainvälisessä hankkeessa partnereina on Irlannin Wicklowin kreivikunta, Puolan Obornikin alue sekä Espanjan Baskimaa. Kumppanit ehtivät marraskuussa 2021 käydä tutustumassa Pohjois-Satakunnan ja Luoteis-Pirkanmaan älykkäisiin ratkaisuihin mm. energiatalouteen, koulutukseen ja kulttuuriin liittyen. Tutuksi vieraille tuli myös Geopark ja hiiltäsitovat rakennusratkaisut yritysvierailujen lisäksi.
Hankkeessa järjestetään kuluvan vuoden aikana benchmarking-vierailut kumppanuusalueille ja ensimmäinen näistä on tulossa maaliskuun 2022 lopussa!

ÄLYKKÄÄT KYLÄT /SMART Villages- hankematka Wicklowin kreivikunta, Irlanti 22.03. – 25.03.2022. Lähdetään ”kylään”!

Vehreän Irlannin kauneimmaksi kreivikunnaksi kutsutussa Wicklowissa tutustumme yhteisöllisiin ratkaisuihin ja Leader-hankkeisiin, joilla kylien ja maaseudun elinvoimaa on ”älykkäästi” kehitetty ja lisätty! Lähde hakemaan inspiraatiota ja ideoita oman yhteisön ja kylien kehittämiseen!

Alustavan ohjelman mukaan monipuoliset vierailut seuraavissa kohteissa (voi vaihtua):

Wicklowin kreivikunnasta lisätietoa: https://visitwicklow.ie/

Majoitus viehättävässä hotellissa upealla kansallispuistoalueella Wicklowin vuoristossa. https://www.glendaloughhotel.com/

Matkan hintaan sisältyvät: menopaluulennot Hki-Dublin, aamiaismajoitus kohdealueella, vierailuohjelma Irlannissa yhteiskuljetuksin. Yksi ruokailu sisältyy hintaan. (Arvioitu matkahinta n. 400 € yhden hengen huoneessa). Paikkoja rajoitettu määrä.  Yhteydenotot meilitse: krista.antila@kankaanpaa.fi