Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -roadshow kiertää Pirkanmaalla ja Hämeenlinnan seutukunnalla 12.8.-8.9.2021

Tämänkin Kaiken Road show kiertueen logo

Mitä kaikkea EU-rahoitus mahdollistaa? Kuka EU-rahoitusta voi saada ja mihin? Näihin kysymyksiin vastaava Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -roadshow kiertää 27 paikkakuntaa Pirkanmaalla ja Hämeenlinnan seutukunnassa 12.8.-8.9.2021. Tule kysymään rahoitusmahdollisuuksista!

Alueemme stopit ovat:
ti 24.8. Kihniö K-Market Maurintorin piha-alueella klo 9-11.30
ti 24.8. Parkano kirjaston pihamaalla klo 13-15
ke 25.8. Ikaalinen tori klo 9-12

Kiertueella parannetaan Euroopan unionin yhteisöille, yrityksille ja nuorille tarjoamien rahoitusmahdollisuuksien tunnettuutta sekä tehdään näkyväksi toimia, joilla EU on vahvistanut paikallista elinvoimaa ja ihmisten hyvinvointia.

Nainen pitää käsissään EU-ilmapalloja ja hymyilee

Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -roadshow alkaa maailman nuorisopäivänä 12.8. Pälkäneen Luopioisista. Katso, milloin roadshow saapuu omaan kuntaasi ja tule tutustumaan EU-rahoituksen mahdollisuuksiin. Paikan päällä mahdollisuus osallistua EU-tietovisaan ja e-Jopon arvontaan (arvonnan säännöt). Voit myös jakaa ajatuksesi siitä, mihin EU-rahoitusta tulisi omalla kotiseudulla suunnata. Tervetuloa keskustelemaan!

Kiertueen järjestävät seitsemän Leader-ryhmää ja näiden hallinnoimat kaksi Europe Direct -tiedotuspistettä. Mukana roadshowlla Leader-ryhmien kanssa muitakin EU-rahoituksen asiantuntijoita eli ”EU-tietäjiä” sekä jokaisessa kunnassa paikallisia hanketoteuttajia. Meillä paikalle tulossa mm. Pirkan Kylät, Pirkanmaan Martat, Pirkanmaan liitto, Kyrösjärven kalatalousalue, Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark ym.

Kaikki roadshown tilaisuudet järjestetään ulkona voimassa olevat koronarajoitukset ja suositukset huomioiden. Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä kaikille pysäkeillä vieraileville.

Mitä EU-rahoituksella on kunnassasi jo tehty? Katso esimerkkejä kiertueen hankekartasta

Erilaiset Euroopan unionin investointi- ja rakennerahastot sekä ohjelmat tarjoavat kaikki monipuolisia rahoitusmahdollisuuksia yrityksille, yhdistyksille, nuorille, oppilaitoksille, kunnille ja muille toimijoille. EU-rahoituksella rahoitetaan huippututkimusta ja edistetään innovaatioiden syntyä, mutta sillä tehdään myös paljon muuta.

Masstopyöräilijöitä

Tiesitkö, että esimerkiksi monet maaseudun laajakaistainvestoinnit tai on tehty osin EU:n maaseuturahaston tuella? Tai että Euroopan sosiaalirahaston tuella on melko varmasti edistetty yhdenvertaisuutta myös sinun asuinkunnassasi? Erasmus+ taas mahdollistaa nuorille arvokkaita kansainvälistymisen kokemuksia, Life-rahoituksella puututaan heikentyneeseen ympäristön tilaan ja esimerkiksi Euroopan aluekehittämisrahaston kautta monet yritykset kehittävät toimintaansa ja näin luovat työtä ja kasvua? Tässä vain muutamia esimerkkejä EU-rahoituksen monipuolisuudesta.

Mitä EU-rahoituksella on sitten tehty roadshow-kunnissa? Keräsimme kartalle muutamia esimerkkejä paikallisista EU-hankkeista, seikkaile kartalla ja inspiroidu muiden ideoista!