Tapahtumaosaamisella virtaa seutukaupunkiin

Kankaanpäässä järjestetty valtakunnallinen Tenavaleiri toi kesällä 2023 tuhansia vieraita Pohjois-Satakuntaan (artikkelin kuva tapahtumasta, kuvaaja Martti Tikka). Tapahtuma oli piristysruiske erityisesti alueen majoitus- ja ruokailupalvelujen tarjoajille ja mikä parasta, tapahtuma toi väriä ja iloista meininkiä seutukunnalle.

Voisiko tapahtumat olla seutukaupunkien mahdollisuus laajemminkin tuoda esiin alueen palveluja ja hyviä harrastusmahdollisuuksia. Huittisten, Kankaanpään ja Sastamalan kaupunkien ja alueiden aktiivisten urheiluseurojen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun Tapahtumaosaamisella virtaa seutukaupunkiin -projektin verkosto uskoo tähän. Leader-rahoituksen mahdollistamana on ollut käynnissä kolmella seutukunnalla tapahtumaosaamisen lisäämiseen tähtäävä projekti.

Projekti on toteuttanut useita työpajoja, missä on tutustuttu mm. verkostojen tärkeyteen ja sosiaalisen median hyödyntämiseen osana tapahtumia. Työpajoissa esimerkiksi Harri Vilkuna on ollut avaamassa hyvän tapahtuman periaatteita, Tero Puranen on puhunut uudenlaisista yhteistyömahdollisuuksista tapahtumien yhteydessä ja Perttu Hautala oli kertomassa lasten ja nuorten näkökulmasta osana tapahtumia. Projektin työpajoihin on syksyyn 2023 mennessä osallistunut noin 200 osallistujaa.

Luennoitsija

Harri Vilkunan työpajassa pohdittiin hyvän tapahtuman ominaisuuksia. Kuva Jenni Levävaara.

Projektin työpajat ovat avoimia kaikille tapahtumista kiinnostuneille. Maaseudulla on esimerkiksi aktiivisia yhdistyksiä, jotka järjestävät uniikkeja ihmisläheisiä tapahtumia. Näiden tapahtumien järjestäjien verkostoituminen onnistuu hyvin projektin työpajoissa. Rohkeasti mukaan!

Seuraava Pohjois-Satakunnassa järjestettävä työpaja on torstaina 19.10., missä keskitytään sosiaalisen median hyödyntämiseen viestinnässä. Työpajan ohjaajana on Jenni Levävaara.

Mainos

Jos sinulla on ideoita ja koulutustarpeita liittyen tapahtumien järjestämiseen ja erilaisiin yhteistyöverkostoihin, niin ole yhteydessä projektin Pohjois-Satakunnan alueen projektitutkijaan Verneri Rajakallioon (verneri.j.rajakallio@samk.fi).