Tervehdys uudelta kansainvälisten asioiden harjoittelijaltamme

Hei kaikille! Täällä Netta Virtanen, uusi Pohjois-Satakunnan Leader-toiminnan kansainvälisten asioiden harjoittelija. Opiskelen matkailuliiketoimintaa Satakunnan Ammattikorkeakoulussa ja kolmas vuosi opintoja alkaakin tänä syksynä. Ennen ammattikorkeakoulua opiskelin ammattikoulussa, josta valmistuessani sain ammatikseni matkailupalvelujen tuottaja. Tällä hetkellä asun Porissa ja vapaa-aikani koulun ja harjoitteluiden ulkopuolella tykkään viettää luonnossa sekä kotona elokuvia katsellessa.

Nuori nainen istuu rantavallilla majakan edessä.

Lempiteemani opinnoissa on kansainvälisyys, joten halusin toteuttaa harjoitteluni sen merkeissä. Viime keväänä suoritin ensimmäisen osan harjoitteluani Erasmuksen kautta Kreikassa ja tarkoituksena olisi mennä vielä opintojen aikana myös Erasmuksen kautta opiskeluvaihtoon, sillä konkreettiset kokemukset kansainvälisyydestä ovat itselleni tärkeitä. Tänä syksynä halusin kuitenkin kosketuksen kansainvälisyyttä Suomesta, tarkalleen ihan täältä Satakunnasta käsin. Kansainvälisyyden lisäksi valitsin tämän harjoittelupaikakseni siksi, että koen jatkuvan maaseutualueiden kehittämisen tärkeäksi ja olen kuitenkin myös itse kotoisin Satakunnasta.

Kreikassa asuin monelle suomalaiselle tutussa Hanian kaupungissa Kreetan saarella. Töiden lisäksi kävin paljon erilaisissa tapahtumissa joita kaupungissa tapahtui melkein joka ilta. Suurin osa tapahtumista tai näytöksistä oli ilmaisia!

Loukomades munkkeja lautasella.

Kuvassa näkyy Kreikkalaiset ”munkit” nimeltään loukomades, joita pääsin kokeilemaan katuruokafestivaaleilla. Festivaaleilla kymmenet eri kojut myivät erilaisia ruokia ja sain nauttia niistä livemusiikin kera. Tämän lisäksi oli tanssiesityksiä, taidenäyttelyitä, autotapahtumia, matkailumessut sekä paljon muuta. Vierailin myös Hanian naapurikaupungeissa, Rethymnonissa sekä Heraklionissa, sekä tein päiväretken paikallistenkin suosimalle Kournas -järvelle. Hania kuitenkin jäi itselleni mieleen parhaiten sellaiseksi kohteeksi, johon olen aina valmis menemään takaisin.

Suosikki asioitani Haniassa:
* Ruoka: Erityisesti kreikkalainen salaatti sekä dakos leivät eli ”korput” joiden päällä tomaattia ja paikallista juustoa.
* Luonto: Vuoristot, auringonlaskut, kasvit ja puut sekä erittäin sininen ja kaunis meri
* Eläimet: Kissat, joille onneksi oli lahjoitusmahdollisuuksia paljon sekä satamassa uiskenteleva merikilpikonna, jonka voit nähdä vain jos olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

Merikilpikonna.

Toivon kaikille hyvää alkavaa syksyä ja ehkä kuullaan vielä toistekin!