Tervetuloa SMART Villages -hankkeemme kevätretkille

Hallinnoimamme Smart Villages -hanke on loppusuoralla. Vielä viimeisinä toimenpiteinä järjestämme keväällä 2023 kolme kotimaan opintoretkeä hankkeen teeman mukaisesti. Päivitämme tähän artikkeliin lisätietoja vielä lähempänä retkiä, mutta jo nyt voit ilmottautua mukaan oheisista linkeistä. Lomake lähettää vastausviestin ja saat myös lähempänä vielä sähköpostivarmistuksen meiltä ilmoittautumisestasi. Mikäli et mahtunut tieto tulee aiemmin, muuten kun ilmoittautumisaika on ohitse. Mikäli sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä Päiviin. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

RETKI 1: SMART Lähiruoka. Terve Ruoka -messut Merikarvialla la 1.4.

Tervetuloa mukaan SMART Lähiruokaretkellemme Merikarvialle Koivuniemen Herran Farmilla järjestettäville messuille la 1.4.2023. Terve ruoka -messut ovat kotimaisen ruoan juhlaa! Lähialueen ruokatuottajia ja -jalostajia saapuu paikalle niin Satakunnasta, Etelä-Pohjanmaalta kuin Pirkanmaaltakin. Luvassa on myös ruokateemaista ohjelmaa, kuten suuren suosion saavuttaneet kokkisota sekä paneelikeskustelu.

Ohjelma päivittyy koko ajan messujen kotisivuille https://merikarvia.fi/matkailijalle/nae-koe/terveruoka-messut/ sekä messujen Facebook ja Instagram kanaviin. Messut järjestetään nyt toisen kerran. Viime vuonna messut pilotoitiin Leader -hankkeen avulla. Messut ovat avoinna la klo 11-17, mutta takaisin lähdemme klo 14.00.
Bussin ajoreitti (autona Ikaalisten Auton bussi):
Ikaalinen, tori klo 9.00
Jämijärvi, SEO klo 9.30
Kankaanpää, linja-autoasema klo 10.05
Siikainen, Lounaskahvila Marilynin läheinen linja-autopysäkki klo 10.45
Lomakkeella voit kertoa, mikäli nousisit reitin varrelta kyytiin.
Sisäänpääsy ryhmähinnoin (8 euroa). Ota se matkaan mukaan käteisellä ja mieluiten tasarahana, kiitos! Matka ilmainen Smart Villages -hankkeemme tarjoamana. Retkellä ei erikseen järjestettyä yhteistä lounasta vaan jokainen voi nauttia messuilla haluamiaan eväitä. Tervetuloa puhtaan suomalaisen ruuan äärelle! ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT
Mukaan mahtuu 50 henkilöä.

Retki 2: SMART kierrätys ja kylien ratkaisut ti 18.4.

Toisella retkellämme  tutustumme oman Leader alueemme paikallisiin älykkäisiin ratkaisuihin niin kunta/kaupunki-, kylä- kuin yritystasolla. Retkemme alkaa klo 9.30-10.30 Kankaanpään kierrätyskeskukselta. Siellä tutustumme uuteen Kankaanpään Poisteeseen eli tekstiilijätteen kierrätykseen. 1.1.2023 alkaen kaupungin vastuulla on ollut järjestää kuluttajilta syntyvän poistotekstiilin keräys ja käsittelyyn toimitus. Poistotekstiilikeräys Kankaanpään kierrätyskeskuksen yhteydessä vastaanottaa tarpeettomat ehjät ja hyväkuntoiset sekä rikkinäiset ja käyttökelvottomat puhtaat vaatteet ja kodin tekstiilit. Lue lisää kaupungin sivuilta

Toinen kohteemme on klo 11 Kankaanpään Honkajoen Agro-ekologinen puisto Kirkkokallio. Kirkkokalliolla pyritään välttämään jätteen muodostumista ja kaikki hyödynnettävissä oleva käytetään tavalla tai toisella ennen kuin ne päätyvät jätteeksi. Ilmasto kiittää ja yhteistyö tuo yrityksille säästöjä. Tutustumme alueeseen bussista käsin oppaanamme Hannu Uusihonko. Lue alueesta lisää mm. täältä 

Kolmantena nautimme omakustanteisen lounaan Siikaisissa Lounaskahvila Marilynissä n. klo 12.40-13.30. Tiistaisin on uunilohipäivä.

Lounaan jälkeen suuntaamme Merikarvialla Viikilän Hevostilalle klo 14.10-15.10. Viikilän Hevostila tarjoaa kauniissa maalais-maisemassa yksilöllistä ratsastusta pienryhmissä. Tilalla on myös tallipaikkoja, hevosten koulutusta, varsojen kasvatusta ja ratsastusleirejä. Hevostilalla pidetään myös sosiaalipedagogista hevostoimintaa ja tarjotaan kiinteistöjen huoltopalvelua, pienkonekorjausta ja alihankintatöitä. Tilan emäntä Henna Viikilä valittiin valtakunnalliseksi vuoden 2022 yksinyrittäjäksi. Meidän kautta tilalle on rahoitettu maneesi ja yrittäjä on ollut mukana erilaisissa yritysryhmähankkeissa. Tutustu lisää tilaan videolta  ja kotisivuilta.

Paluumatkalla vierailemme vireässä kylässä Siikaisten Sammissa klo 16-17. Sammin kylätalo on rakennettu Leader- hankkeena ja kyläyhdistys on toteuttanut myös monta muuta pientä hanketta yhteisönsä hyvinvoinnin ja elinympäristön hyväksi. Täällä nautimme iltapäiväkahvit, jotka tarjoaa EDIC Pohjois-Satakunta. Sammin kyläyhdistys Facebookissa. Tästä paluumatkalle käänteisessä järjestyksessä.

Bussin ajoreitti: (Ikaalisten Auto)
Jämijärvi, SEO klo 9.00
Kankaanpää S-Market parkkialue klo 9.30 (saapukaa suoraan Poisteella aamulla Kankaanpäästä mukaan tulijat)

Matka, iltapäiväkahvit ja opastukset ovat ilmaisia Smart Villages -hankkeemme tarjoamana. Lounas omakustanteinen. Mukaan mahtuu 40 henkilöä. ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT.

Retki 3: SMART Eteläisellä Pirkanmaalla ke 10.5.

Tällä Eurooppa-viikon päiväretkellä tutustumme Leader Pirkan Helmen alueen paikallisiin älykkäisiin ratkaisuihin niin kunta/kaupunki-, kylä- kuin yritystasolla. Luvassa on monia mielenkiintoisia kohteita Pälkäneen Luopioisissa yhden ytimekkään päivän aikana. Leader Pirkan Helmen hankeneuvoja Anna on meillä perillä paikallisoppaana.

Kylähyppelyn tarkempi ohjelma täältä, mutta siis vierailemme mm. tutustumassa minitaloihin ja Viherkostialan asuinalueeseen , piipahdamme Käsityökeskus Hilmassa & Olgassa sekä Hippeläisen sekatavarakaupassa. Retkellä siis myös hyviä ostospaikkoja mielenkiintoisten kohteiden lisäksi. Retkellä hieman kävelyä, joten hyvät kengät jalkaan!

Pyrimme olemaan perillä ensimmäisessä kohteessa klo 10, joten bussin ajoreitti (Ikaalisten Auto) seuraava:
Kankaanpää, linja-autoasema klo 8.00
Jämijärvi, SEO klo 8.30
Ikaalinen, 3-tie pikavuoropysäkki klo 9.00 (Ns. Onnibussin pysäkki)

Matka, iltapäiväkahvit ja opastukset ovat ilmaisia Smart Villages -hankkeemme tarjoamana. Lounas retkellä omakustanteinen. Kotimatkalle lähdetään n. klo 15. Mukaan mahtuu 30 henkilöä. RETKI TÄYNNÄ, ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT.