Työntekijämme tutuksi

Uusi rahoituskausi on parhaillaan käynnistymässä ja tuo mukanaan monta tuttua juttua alueen aktiiveille, mutta myös paljon muutoksia. Kehen otan yhteyttä lisätiedon saamiseksi? Palautellaankin siis mieliin, ketä meillä täällä onkaan töissä!

Juha Vanhapaasto

Toiminnanjohtajamme Juha hymyilee

Mitä teet Leader Pohjois-Satakunnassa?

Olen Leader Pohjois-Satakunnan toiminnanjohtaja, syksyllä 2022 tuli 20 vuotta täyteen tässä hommassa. Tehtäviini kuuluu mm. Leader-ryhmän taloudesta ja hallinnosta vastaaminen, sidosryhmäyhteistyö ja yritystuet.

Mikä saa sinut työssäsi innostumaan?

Konkreettiset tulokset. Kun näkee mitä hankkeissa on saatu aikaan ja mitä vaikutuksia niillä on maaseudun elinvoimaan, niin tuntuu, että työllämme on merkitystä.

Mitä odotat uudelta rahoituskaudelta?

Odotan aktiivista toimintaa, monipuolisia kehittämisideoita sekä lisää paikallista ja alueellista yhteistyötä. Leaderin voima on alhaalta ylös tapahtuvassa kehittämisessä, eli ideat nousevat paikallisista tarpeista. Me kyllä sitten autamme hakijoita ideoiden jalostamisessa toimiviksi hankkeiksi.

Tsemppilauseesi alueen toimijoille?

Tehdään yhdessä maaseudun mahdollisuuksista tulevaisuuden menestystekijöitä.

Leena Saloniemi

Hankeneuvojamme Leena kuvassa

Mitä teet Leader Pohjois-Satakunnassa?

Olen työskennellyt reilun viiden vuoden ajan Leader Pohjois-Satakunnassa aluksi hankeneuvojan tittelillä ja nyt kehittämisasiantuntijana. Työpöydälläni on usein paljon viestintään liittyviä tehtäviä, Startti- ja Nuoriso-Leader hakemuksia, IT asioiden pähkäilyä ja toinen toistaan hienompia ideoita pursuavia hankehakemuksia. Autan myös maksatushakemuksissa ja muistuttelen hakijoita kaiken maailman eräpäivistä sekä hankehallinnon tehtävistä.

Mikä saa sinut työssäsi innostumaan?

Parasta on asiakaskäynnit! On upeaa nähdä, kuinka paikalliset asukkaat ovat yhdessä innostuneet jostain heidän kotiseutuaan kehittävästä asiasta. Ja kaiken hankehallinnoinnin jälkeenkin suunnittelevat, että mitä sitä seuraavaksi!

Mitä odotat uudelta rahoituskaudelta?

Odotan jälleen innostumisia, kokeiluja, rutkasti rohkeutta ja kotiseutuylpeyttä. Uusien ja vanhojen asiakkaiden kohtaamisia, ideoiden sorvaamisia hankkeiksi ja kehittäjäverkoston laajenemista. Toivoisin, että ehtisin itsekin osallistua moneen mielenkiintoiseen hankkeeseen muutenkin kun papereiden ”jeesarina” ja pääsisin toteuttamaan kylämatkailun kehittämishanketta yhdessä koko alueemme kotiseutuaktiivien kanssa. Kyläkummitoiminnan jalkauttaminen olisi meillekin ihana lisä! Myös kevään Leader-päivät koko Suomen Leader- työntekijöille olisi kiva järjestää Ikaalisten Kylpylässä yhdessä Pirkanmaan Leader-ryhmien kanssa.

Tsemppilauseesi alueen toimijoille?

”It is never too late to be what you might have been” -George Eliot

Krista Antila

Krista kv-koordinaattorimme hymyilee

Mitä teet Leader Pohjois-Satakunnassa?

Toimin kansainvälisten asioiden päällikkönä sekä Europe Direct tiedottajana. Leaderissa olen viihtynyt monipuolisen ja vaihtelevan työnkuvan vuoksi ja 1.3.2023 tuli täyteen 20 vuotta tällä polulla. 2023 alkanut rahoituskausi onkin jo neljäs Leader-kauteni. Leader tuli kuitenkin aikanaan tutuksi asuessani Italiassa, jossa 1990-luvun alussa työharjoittelussa. Selvittelin Pohjois-Italialaisen Cesenan kaupungin kaavoitustoimistossa kaikki kaupungin historialliset maaseuturakennukset, koska tietoja tarvittiin Leader-hankkeen taustoiksi. Suomi ei ollut tällöin vielä EU:ssa ja mietin itsekseni, että miten hienoja maaseudun kehittämismahdollisuuksia EU:ssa onkaan!

Mikä saa sinut työssäsi innostumaan?

On ollut etuoikeus toimia mahdollistajana! Kansainvälistämisen kautta liikkuvat innovaatiot ja voi saattaa monesti ihmisiä eturivissä uusien asioiden äärelle sekä rohkaista kokeilemaan jotakin aivan uutta! Toisaalta olen saanut olla edistämässä oman kotimaani tunnettuutta ja pyrin myös lisäämään oman alueen arvostusta niin ulkomaalaisten kuin paikallisten silmissä. Leader on kehitykseen myötävaikuttamista positiivisessa hengessä. Maaseutu on sydämen asia minulle!

Mitä odotat uudelta rahoituskaudelta?

Ennakkoluulotonta kehittämistä ja mahdollistamista! Maaseudun elinvoimaisuutta on pidettävä yllä mahdollistamalla monipuolinen kehittäminen ja maaseutuhan on oikeasti rajattomien mahdollisuuksien aarreaitta! Pidetään optimistisesti mieli avoinna uusille ideoille! Leader voi auttaa toteuttamaan unelmia tai ainakin helpottaa esimerkiksi yritystoiminnassa. Alueellamme on edistetty esimerkiksi paljon yhteiskäytössä olevia palveluita ja infrastruktuuria juuri Leader-hankkeiden avulla jo kolmatta vuosikymmentä.

Tsemppilauseesi alueen toimijoille?

Ollaan aktiivisia ja uskalletaan kokeilla asioita ennakkoluulottomasti!

Päivi Hietapakka

Hankesihteerimme Päivi hymyilee

Mitä teet Leader Pohjois-Satakunnassa?

Työskentelen Leader Pohjois-Satakunnassa talous- ja maksatusasiantuntijana. Taloon olen tullut vuonna 2009. Työtehtäviini kuuluu mm. hankehakijoiden auttaminen byrokratian koukeroissa hankkeen eri vaiheissa, asiakaspalvelu, rahaliikenteen kulku ja muut taloushallintoon liittyvät asiat sekä tilaisuuksien ja retkien järjestäminen. Työpöydälläni on myös omien hankkeiden hallinnointia sekä hallituksen sihteerin tehtävät. Viestintä ei välttämättä minulta luonnistu, mutta valokuvia tykkään ottaa.

Mikä saa sinut työssäsi innostumaan?

Innostuneet, idearikkaat ihmiset hanketarinoiden takana saavat minutkin innostumaan.

Mitä odotat uudelta rahoituskaudelta?

Tulevalta rahoituskaudelta odotan ennen kaikkea sitä, että uudet hanketyökalut palvelisivat hakijoita mahdollisimman hyvin. Byrokratia olisi luvatusti kevyempää ja prosessi asiakkaalle entistä sujuvampaa.

Tsemppilauseesi alueen toimijoille?

Apua voi ja kannattaa aina pyytää!