Uutta elämää tyhjille asunnoille

Moni haaveilee maalle muuttamisesta ja etsii sitä oikeaa, unelmien kotia maaseudun rauhasta. Maalla asumisesta on koronavuosien myötä tullut yhä useammalle potentiaalinen vaihtoehto.  Kylissä ja kuntakeskuksissa verkkoyhteydet ovat jo yhtä hyvät kuin kaupungeissa, joten etätyönteko onnistuu myös maaseudulta käsin. Huokeammat asumisen kustannukset, pienet ryhmäkoot päiväkodeissa ja lähikouluissa sekä luonnon läheisyys houkuttelevat monia perheitä maaseudun rauhaan.

Yhdeksi haasteeksi on kuitenkin muodostunut sopivan asunnon löytäminen, ja tähän haluamme tarttua yhdeksän kunnan yhteistyöhankkeen voimin. Onko sinulla tyhjillään oleva maaseudulla sijaitseva asunto, huoneisto tai vakituiseksi asunnoksi soveltuva mökki, joka odottaa uutta elämää ja uusia asukkaita?

Etsintäkuulutus tyhjille asunnoille

Ensimmäinen askel haasteen taklaamiseen on tyhjien asuntojen kartoittaminen koko yhdeksän kunnan alueella. Tämä tarkoittaa yhteistyötä kuntien ja kiinteistönomistajien kanssa, jotta saadaan kokonaisvaltainen kuva alueen tarjolla ja tyhjillään olevista rakennuksista. Etsimme nyt kohteita, joiden omistajat ovat valmiita vuokraamaan, myymään tai siirtämään käyttöoikeussopimuksella käytön uusille asukkaille, jotta maaseudun kauniit rakennukset eivät jäisi tyhjilleen.

Kartoituksessa valokuvaamme kohteet ja kerromme vaihtoehdoista, joilla omistajat voisivat markkinoida itse kohteita ja miten me voimme olla avuksi markkinoinnissa. Kuvien ja tietojen perusteella teemme päivityksiä sosiaaliseen mediaan ja kuntien verkkosivuille näistä kohteista. Näemme työn win-win tilanteena; tyhjillään olevat asunnot eivät jää autioiksi vaan saavat iloa ja eloa, ja toisaalta maalle muutosta haaveilevat ihmiset löytävät itselleen kodin.

Ilmoita kohteesi meille tästä.

Tietoa hankkeesta

Tyhjillään olevien tai muuten vapaana olevien kohteiden kartoittaminen, kuvaaminen ja markkinointityö tehdään Leader Pohjois-Satakunnan hallinnoiman Verkostosta vetovoimaa -yhteistyöhankkeen yhtenä toimenpiteenä. Tähän ovat sitoutuneet Leader Pohjois-Satakunnan alueelle sijaitsevat kunnat, jotka ovat Ikaalinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kihniö, Merikarvia, Pomarkku, Parkano ja Siikainen. Hankkeella edistetään maaseudun elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta asuinalueena myös muilla toimenpiteillä, joita ovat muun muassa etätyöpisteiden suunnittelu, muuttajan palveluiden kehittäminen ja paikallisten asukkaiden aktivointi markkinoinnissa. Hanke on Euroopan maaseuturahaston osarahoittama ja hankeaika on 1.1.2024-30.6.2026.

Kysy lisää!

Hankkeen verkkosivut: https://aktiivinen.fi/tietoa-meista/asiantuntijapalvelut/verkostosta-vetovoimaa/

Projektipäällikkö Noora-Mari Syväluoma
Leader Pohjois-Satakunta, Verkostosta vetovoimaa -yhteistyöhanke
noora-mari.syvaluoma@kankaanpaa.fi
040 190 9440

Hankekoordinaattori Noora Elonen
Leader Pohjois-Satakunta, Verkostosta vetovoimaa -yhteistyöhanke
noora.elonen@kankaanpaa.fi
040 577 1300