Yrittäjäpariskunta kehittää Merikarvian matkailua ja työllistää kymmeniä

Maija ja Paavo Munkki aloittivat ravintolatoiminnan vuonna 2015 Porin Reposaaressa. The Merry Monk gastropubille jouduttiin kuitenkin etsimään uudet tilat muutaman vuoden jälkeen, jotta yrittäjät saivat kehittää ravintolaa haluamaansa suuntaan. Tarkoitukseen sopiva paikka löytyi Merikarvian Krookasta.

Uudistunut ravintola avasi ovensa kesällä 2020. Yritys sai uusien ravintolakalusteiden ja koneiden hankintaan tukea Leader Pohjois-Satakunnalta. Yrittäjät kertovat olleensa tyytyväisiä 20 prosentin investointitukeen. Kunta on tukenut myös uuden yrityksen tuloa paikkakunnalle monin tavoin.

Merry monkin ravintola sisältä

The Merry Monkin tai paikallisten suussa ”Merimunkin” toiminta on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin Merikarvialla. Päivän aikana ravintolassa vierailee parista sadasta kuuteen sataan asiakasta.

– Asiakkaita on ollut hyvin. Homma toimii ja luonaa niin sanotusti. Viime kesänä oli kotimaan matkailun buumi, yrittäjä Maija Munkki sanoo.

Merry Monkin ruokalista uudistui hieman muutossa, mutta ravintolan perusperiaatteet säilyivät.

– Toiminta-ajatuksemme on ollut alusta asti tehdä maistuvaa kansainvälistä ruokaa lähiraaka-aineista, Paavo Munkki sanoo.

pyörämatkailijoita Merry Monkin terassilla

Merry Monkin klassikkoannos Fish & Chips valmistuu merikarvialaisten kalastajien saaliista, burgeripihveihin lihat tulevat merikarvialaiselta Lähteenmäen tilalta ja leipä Mäkilän leipomosta.

The Merry Monk työllistää 22 työntekijää kesäkaudella. Yhteensä Munkeilla on yli 30 työntekijää, sillä he ovat jo laajentaneet toimintaansa Krookanlahden toiselle puolelle. Merry Monk valikoitui useiden hakijoiden joukosta yhteistyökumppaniksi entisen Mericampingin alueen kehittäjäksi.

Suuria uudistuksia kokenut leirintäalue avattiin kesäkuun 2021 alussa ja nimi muuntui Merrycampingiksi. Yritys on hakenut leirintäalueen kalusto- ja konehankintoihin Leader-tukea. Kunta tukee hanketta rahoittamalla rakennusten remonttia. Yrittäjillä on jo monia kehittämisvisioita tulevaisuuden varalle.

– Merrycamping tarvitsisi saunan sekä enemmän tilaa autoille ja veneille, Maija Munkki pohtii.