Yyteri Sandstorm toi crossfitin dyyneille

Yyterin ainutlaatuinen hiekkaranta Porissa on monelle tuttu rentoutumispaikka, mutta saa rannalla hien valumaan muutenkin kuin helteillä. Vauhtia ja voimaa ei puuttunut, kun uusi toiminnallisen harjoittelun joukkuekilpailu Yyteri Sandstorm järjestettiin ensimmäistä kertaa kesäkuussa.

Kekseliäät lajit, upea ympäristö ja iso joukko talkoolaisia – siinä on onnistuneen urheilutapahtuman takuuvarma menestysresepti. Yyteri Sandstorm ry:n ideoima ja yhteistyökumppanien kanssa toteuttama uusi urheilutapahtuma onnistui yli odotusten jo ensimmäisenä vuonnaan. Yyteri Sandstormin taustalla ovat paikalliset crossfit-aktiivit.

– Maailmalla on vastaavia crossfitin joukkuekilpailuja, mutta Suomessa vähemmän. Idea tapahtumasta tuli yli vuosi sitten, mutta maaliskuussa 2019 päätettiin kisa järjestää ja alkoivat valmistelut. Tavoitteet meillä on tulevissa vuosissa, mutta olemme hyvin tyytyväisiä jo ensimmäiseen tapahtumaan. Kisalle oli niin kova kysyntä, että piti alkuperäistä joukkuemäärää vähän kasvattaa, kertoo Heikki Haaparanta Yyteri Sandstorm ry:stä.

crossfit kilpailijoita yyterissä

Kilpailu järjestettiin Yyterin Virkistyshotellin alueella. Hotelli oli kilpailun tärkeä yhteistyökumppani. Meneillään laji Kivinen tie.

Uudessa kilpailussa kisattiin kahdessa sarjassa; kaikille avoimessa RX-sarjassa sekä Elite-sarjassa, johon järjestäjät olivat kutsuneet eteläisen suomen crossfit-saleja osallistumaan. Nelihenkisiä kisajoukkueita oli yhteensä 24, ja jokainen joukkue koostui kahdesta mies- ja kahdesta naiskilpailijasta.

Toiminnallisen harjoittelun kisan lajitkaan eivät olleet ihan mitä tahansa. Monet oli osin ideoitu yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Erilaisista tehtävistä ja suoritteista koostuivat neljä lajikokonaisuutta Kuntopolku, Säkkiviesti, Rengaspyramidi ja Kivinen tie.

yyteri sandstorm kilpailijoita tulossa merestä

Rannalla kun oltiin, oli mukaan mahdutettu muun muassa suplautailua.

– Haimme mallia maailmalta, ja hyödynsimme vahvasti Yyterin ympäristöä. Meidän kisa-areenamme on aivan varmasti yksi upeimmista. Meille on ollut tärkeää alusta saakka nostaa esiin Yyterin aluetta ja kunnioittaa sen ympäristöä sekä luontoa, Haaparanta korostaa.

Jokavuotiseksi tähtäävä tapahtuma sai tukea kisavälineisiin Leader Karhuseudulta. Tuella hankittiin muun muassa viisi kappaletta 140-kiloisia ”hiekkalieroja”.

– Leader-rahalla voitiin tehdä investointeja kilpailuvälineisiin. Lierot tilattiin ulkomailta, ja olemme tiettävästi ainoat Suomessa, joilla niitä nyt on yhtä monta, Haaparanta naurahtaa.

Talkoolaisia yyteri sandstorm crossfit kisoissa

Tapahtumaa oli tekemässä viitisenkymmentä talkoolaista.

Talkoolaisia yksipäiväisen tapahtuman kasaamiseen osallistui yhteensä yli viisikymmentä. Pääosa oli paikallisia crossfit-harrastajia eri saleilta. Monipuoliseen joukkoon mahtui myös mieletön määrä erilaista osaamista. Mikä crossfitissa houkuttaa?

– Itselleni laji on tehokas keino ylläpitää omaa hyvinvointia ja jaksamista. Harrastukseen kuuluu kokonaisvaltainen hyvinvointi ravinto ja lepo mukaan lukien. Kun mukana on hyvä porukka ja voi treenata yhdessä, se on ihan mahtavaa.

yyteri sandstorm kisan tuomareita arvioimassa kisaajia

Talkoilla tehtiin myös kisan tuomarointi. ”Hiekkalierot” kisaajien käsittelyssä.