Eurooppa -viikolla tapahtuu joka päivä

Eurooppa päivää vietetään ti 9.5. Päivä on tarkoitettu unionin kansoja ja kansalaisia yhdistävien juhlallisuuksien päiväksi. Sillä juhlistetaan historiallista Schumanin julistusta, joka allekirjoitettiin 9.5.1950. Julistuksessa Robert Schuman esitti ajatuksensa uudenmuotoisesta poliittisesta yhteistyöstä, jonka ansiosta sota Euroopan maiden välillä olisi mahdotonta. Rauhan edistäminen Euroopassa on nyt entistäkin konkreettisempaa, kun osoitamme yhtenäisyyttä ja solidaarisuutta Ukrainaa kohtaan. Schumanin ehdotusta pidetään nykyisen Euroopan unionin alkuna.

Meillä Eurooppa-päivän ympärille on kasaantunut ihan oikea tapahtuminen viikko. Vietetäänkin tänä vuonna ihan Eurooppa -viikkoa! Meillä viikon tavoitteena on lisättä mm. Eurooppa-tietoisuutta, nostaa ajankohtaisia tärkeitä asioita esiin sekä tehdä jo EU:n tuomia saavutuksia maaseudulla näkyväksi. Vuosi 2023 on Euroopan Unionissa osaamisen teemavuosi. Eri puolilla EU:ta, kuten myös meillä, järjestetään teeman ympärille tapahtumia ja toimia. Osallistujat saavat tietoa saatavilla olevista monipuolisista mahdollisuuksista ja voivat vaihtaa kokemuksia ja näkemyksiä. Tarjolla on myös tietoa erilaisista EU:n aloitteista ja rahoitusmahdollisuuksista, joita he voivat hyödyntää.

Viikon ohjelma

Some: Päivittäin nostoja EU:n tuomista mahdollisuuksista ja jo toteutuneista kehittämishankkeista alueellamme. Myös hyödyllisiä vinkkejä! Seuraa siis kanaviamme!
Instagram: europedirectpohjoissatakunta ja aktiivinen.pohjoissatakunta
Facebook: Leader Pohjois-Satakunta ja EUROPE DIRECT Pohjois-Satakunta
Twitter: Leader Pohjois-Satakunta ja ED Pohjois-Satakunta

ma 8.5. ”Kokemuksia ja näkemyksiä”. Saksalainen toimintaryhmäkumppanimme Leipziger Muldenland esittäytyy Teamssin välityksellä toimistollamme klo 14-15. Asiantuntijavaihtotunnin tavoitteena on välittää hyviä käytäntöjä meiltä muualle ja vastavuoroisesti saada ideoita muualta meille. Kuulemme, mitä ajankohtaista saksalaisilla on maaseudun kehittämisessä meneillään, missä heillä on kasvun mahdollisuuksia, missä haasteita. Tunnin annista kuulet myöhemmin terveisiä blogimme kautta. Kumppanimme alueeseen voi tutustua vierailemalla heidän verkkosivuillaan.

ti 9.5. ”Eurooppa-päivän Avoimet ovet”. Toimistollamme (Kuninkaanlähteenkatu 12, Kankaanpää) on 80 nopeimmalle tarjolla iltapäivällä klo 13-15 munkkikahvit toivottavasti iltapäiväauringon lämmittämällä terassillamme. Samalla pääset tutustumaan henkilökuntaamme, toimintaamme ja tiloihimme. Muutimme tiloihin keväällä 2020 ja tupaantuliaiset jäivät pitämättä koronapandemian vuoksi. Jaossa myös paljon erilaisia esitteitä ja Euroopan Unioni -materiaalia. Toimistomme sijaitsee kaupungintalon kanssa samalla tontilla olevassa matalassa rakennuksessa ”Maaseutukeskus”. Samalla käynnillä pääset tutustumaan myös JTF-hankeasiantuntijaan Pirita Huhtasaloon ja Kankaanpään kaupungin yritysasiantuntijaan Mari Raukolaan.

Aamulla olemme myös mukana Sataedun ”Opin portailta työelämään Satakunnassa” -hankeen aamiaistilaisuudessa Ravintola Facessa (Torikatu 13, Kankaanpää) klo 8-10. Aamun teema ”Kansainvälistyvä Pohjois-Satakunta, infoa kv-rekrytoinnista”. Ilmoittautuminen viikkoa ennen tilaisuutta Anna Taimi, anna.taimi@sataedu.fi, +358 40 199 4882; tai Petri Tyrkkö, petri.tyrkko@sataedu.fi, +358 40 199 4260.
Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa!

ke 10.5. ”SMART Eteläiselle Pirkanmaalle”. Aina on kiva käydä kylässä! Oppii uutta, innostuu ja näkee muita aktiivisia kotiseutunsa kehittäjiä! Menemmekin Eurooppa-viikon kunniaksi koko päivän retkellämme kylään Leader Pirkan Helmen vieraaksi. Lue lisää retkestä täällä ja seuraa somen postailuja!

to 11.5. ”Smart Villages -Rajattomien mahdollisuuksien maaseutu” -seminaari Kankaanpääsalissa (Kangasmoisionkatu 1) klo 13-15.30. Pääpuhujaksi paikalle saapuu Globe Hope yrityksen perustaja Seija Lukkala. Lisäksi kuulemme Vatajankosken Sähkön älykkäistä innovaatioista, Ukipolis Oy:n Mobiililuotsi -hankkeesta, paikallisesta aluetv -toiminnasta sekä Maa- ja metsätalousministeriön ajatuksia älykkäistä kylistä tulevaisuuden tekijöinä. Tarkemman ohjelman saat linkistä. Tilaisuuteen vapaa pääsy!

pe 12.5. ”EU -tietoa pop-up etätoimistolta” Ikaalisten kaupunginvirastotalolla klo 9-12 (Vanha Tampereentie 9). Infoa Leaderin tuista yhdistyksille ja yrityksille ilman ajanvarausta. Lisäksi jaossa erilaisia Eurooppa -materiaaleja. Paikalla kehittämisasiantuntijamme Leena.