Teemahankkeen ”Kylään kylään” haku on auki!

Millaisia pieninvestointeja teidän yhdistyksenne voisi toteuttaa kotiseudullanne, jotta se houkuttelisi enemmän matkailijoita, kylähyppelijöitä? Miten ihmisiä saataisiin houkuteltua kylään kylään?

Yhteisötaidetta kylän reitille, kivat tervetuloportit, persoonallinen bussipysäkki tai muu vastaava taukopaikka, merkitty ulkoilureitti, viitoituksia, selfiekehyksiä kauniisiin maisemiin, monipuolinen kierrätyspistekylälle tms. Kylätalon keittiötäkin kun hieman remontoisi niin voitaisiin pitää matkailijoiden kanssa perinneruokakursseja. Sydäniskurit ja muut turvallisuusvälineet samalla voisi päivittää ja laittaa niistä tiedot valtakunnallisiin kanaviin. Moderneilla digivälineillä ja -laitteilla voidaan esitellä mahdollisuuksia kokoontumispaikan pihapiiriäkin laajemmalta alueelta. Pihamaan kun kunnostaisi, niin siihen saisi paremmin toimivan tapahtuma-alueen. Varaston rakentaminen tai kontin hankkiminen auttaisi tarvikkeiden säilömisessä. Ideoi itse lisää!

Teemahankkeesta voivat hakea tukea kaikki alueemme yleishyödylliset yhdistykset.

Hankkeen kustannusarvio voi olla 500-8 000 euroa. Leader-tukea tästä summasta myönnämme 50 %, mutta omavastuuosuutta voi korvata talkootyöllä. Käärikää siis hihat, talkootyö on rahaa yhteisen hyvän eteen!

Hankkeen toteutusaika on 1.5.2021-30.4.2022. Miettikää ideaanne yhdistyksessä porukalla ja olkaa meihin päin yhteydessä. Hakuaika on 21.2.2021 asti!

Voit lukea tarkemmin hakuohjeista ja kriteereistä teemahankkeen omalta sivulta. Ei huolta, me autamme virallisen osuuden kanssa!