Startti-Leader

Vuoden 2020 alusta kokeiluun otettiin matalan kynnyksen kehittämisväline alueemme pienille sekä aloittaville yrityksille. 

 

Mikä on Startti-Leader?

Startti-Leader on Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:n eli Leader Pohjois-Satakunnan oma rahoitusväline yritysten pienille kehittämis- ja investointitoimille. Tuki myönnetään vain Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:n jäsenyrityksille. Jäseneksi voi liittyä hakuvaiheessa.

Startti-Leader myönnetään projekteille, jolla yritys aloittaa tai kehittää toimintaansa. Projektien teema on vapaa.

 

Tuki

Startti-Leader tuki on 100-800 euroa, tuen suuruus määräytyy projektityypin mukaan:
* investointi: tuki 35% hyväksytystä kustannusarviosta
* kehittäminen: tuki 50 % hyväksytystä kustannusarviosta

 

Kenelle?

Startti-Leader tukea voivat hakea pienet sekä aloittavat yritykset (1-3 henkeä työllistävät). Tuki ei saa vääristää kilpailua.

Aloittavat yrityksen voivat jättää hakemuksen ennen yrityksen perustamista.

 

Päätös tehdään kun yritys on reksiteröitynyt (Y-tunnus). 4H ja NY-yrittäjiä voidaan tukea ilman Y-tunnusta. Hakijan tulee mainita 4H/NY -yrittäjyydestä hakemuksessa ja pyydettäessä esittää sopimus. Tukea hakevan tulee nimetä projektille vastuuhenkilö.

 

Hakijan tulee olla Leader Pohjois-Satakunnan toiminta-alueelta (Ikaalinen, Kihniö, Parkano, Karvia, Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Pomarkku, Siikainen tai Merikarvia).

 

Miten haen?

Startti-Leader tuen haku on jatkuva. Hakemus täytetään kotisivuillamme.

Raha on käytettävä siihen projektiin, mihin se on haettu. 

 

Tukea ei myönnetä vakiintuneeseen toimintaan. Tukea ei myöskään myönnetä takautuvasti, ennen hakemuksen jättämistä toteutuneisiin toimiin. Toiminnan tai toimet voi kuitenkin aloittaa omalla riskillä sen jälkeen kun hakemus on jätetty käsittelyyn Leader Pohjois-Satakuntaan.

 

Leader Pohjois-Satakunta varaa itselleen täyden oikeuden hyväksyä tai hylätä tukihakemuksen.

 

Tuen maksatus

Päätös tuen myöntämisestä tai hylkäämisestä ilmoitetaan hakijalle aina käsitellyn kokouksen jälkeen viimeistään viikon kuluessa sähköpostilla. Kokous pidetään pääsääntöisesti kerran kuukaudessa (pois lukien heinäkuu). 

Myönnetty tuki maksetaan jälkikäteen hakijan ilmoittamalle tilille.

 

Loppuraportin yhteydessä hakija toimittaa kuitit tehdyistä toimisto Leader Pohjois-Satakunnalle. Jos jostain hankinnasta ei ole saatavilla erityisestä syystä kuittia, hankinta tulee perustella erillisellä kirjallisella selvityksellä.

 

Tuen enimmäismäärä on päätökseen merkitty euro- ja prosenttimäärä. Jos projekti toteutuu kustannusarvioltaan suurempana kuin sitä on haettu, tuen määrä ei kasva päätöksestä myönnetystä summasta. Jos projekti alitoteutuu, maksetaan hakijalle myönnetyn prosentin mukaisesti toteutuneista hyväksyttävistä kustannuksista.

 

Hakija raportoi projektista ja tuen käytöstä kuitteineen Leader Pohjois-Satakunnan nettisivuilta löytyvällä raporttilomakkeelta. Raportti on edellytys maksun saamiseksi. Projektista tulee raportoida kuuden (6) kuukauden sisällä päätöksen päivämäärästä. Raportointiaikaa voidaan jatkaa, jos hakija esittää erityisperusteet, esim. projektin valmistelu ja toteutus vaativat poikkauksellisen pitkän ajan.

 

Tuen myöntäminen edellyttää, että yritys on Aktiviinen Pohjois-Satakunta ry:n (Leader Pohjois-Satakunnan) jäsen. Jäsenmaksu on 30 euroa/vuosi. Jäsenmaksu maksetaan Aktiviinen Pohjois-Satakunta ry:n tilille FI53 5106 0120 1163 57.

 

Käsittelemme hakemukset mahdollisimman pian hakemuksen saapumisesta. Erillisiä hakuaikoja ei ole.

 

Lisätietoja leena.saloniemi(at)kankaanpaa.fi tai numerosta 040 6838 852

Startti-Leader hakulomake

  • Pudota tiedostot tähän tai

Startti-Leader maksulomake

  • Pudota tiedostot tähän tai