viralliset tiedotusohjeet

Viralliset tiedotusohjeet löydät jatkossa Maaseutu.fi -sivultaNoudattamalla virallisia tiedotusohjeita varmistat hankkeesi tukikelpoisuuden. Jos esimerkiksi unohdat lehti-ilmoituksesta vaaditut logot, ilmoitusta ei voida hyväksyä hankkeen kustannukseksi.

Kaikissa hankkeen tiedotusmateriaaleissa on käytettävä rahoittavan Leader -ryhmän logoa ja EU-lippulogoa ”Euroopan unionin osarahoittama”.  Tiedotusmateriaalilla tarkoitetaan kaikkea hankkeella rahoitettavaa viestinnällistä sähköistä ja fyysistä materiaalia kuten verkkosivuja, esitteitä, tiedotteita, mainoksia, lehti-ilmoituksia, kylttejä ja messumateriaaleja.

EU:n lippulogo 2023-2027

Voit asetella logot haluamaasi paikkaan materiaalissasi, kunhan niistä saa selvää. Lataa logot maaseutu.fi kuvapankista

 

 

Lataa logot ja muut viestintämateriaalit maaseutu.fi-sivustolta:

Hankkeesta viestiminen verkossa

Jos hankkeella on oma verkkosivusto tai sosiaalisen median tili, esitä sivulla hankkeesta lyhyt kuvaus, josta käy ilmi hankkeen tavoitteet, tulokset ja EU:n rahoitusosuus (Leader-tuki). Mainitse miltä Leader-ryhmältä olette rahoituksen saaneet.

Lisää sivustolle tai tilille myös vaaditut logot.

Hankkeen etenemisestä voi kertoa myös somepäivityksin tai blogikirjoituksin muilla sivuillanne.

Julisteet

Jos julkisen tuen kokonaismäärä ylittää 10 000 euroa, sijoita hankkeen toteuttamisen ajaksi hanketta esittelevä A3-kokoinen juliste näkyvälle paikalle. Täytä julisteeseen kuvaus hankkeesta, jossa kerrot hankkeen nimen, kuka hanketta toteuttaa ja mitä hankkeessa tehdään. Mainitse myös, kuinka paljon hankkeeseen on saatu Leader-tukea.

Juliste- ja ilmoituspohjat tiedotukseen voit ladata Maaseutu.fi:n sivuilta (tulossa pian). Sieltä löydät myös muita hyödyllisiä valmiita pohjia tiedotukseen.

Tulosta juliste A3-koossa. Voit tulla tulostamaan julisteen myös Leader-toimistolle.

Tiedotuskyltit

Julisteen sijaan voi käyttää myös A4 kokoista tiedotuskylttiä, jos se on tarkoituksenmukaista hankkeen kannalta. Kylttiä käytetään aina myös, kun hankkeen julkinen tuki on yli 50 000.  

Hankkeissa, jotka eivät johda investointeihin, voidaan juliste tai kyltti sijoittaa hankehakijan/hankevetäjän tiloihin. Esimerkiksi kylätalon kunnostushankkeessa kyltti tulee kylätalon seinään, mutta laajemmassa, vaikkapa alueen matkailua kehittävässä hankkeessa kyltin paikkaa voi olla muuten vaikea määritellä. Tiedot voi esittää myös sähköisellä näytöllä.

Haluamme kuitenkin kertoa mahdollisimman laajasti Leader-tuesta ja teetämme hanketoteuttajille tiedotuskyltit, jotka voi kiinnittää haluamaansa paikkaan.

Kovelahden seudun maa- ja kotitalousseura on saanut kylätalo nousulan kunnostukseen Leader-rahoitusta.

Leader-hankkeista kertovia juttuja

yyteri sandstorm kisan tuomareita arvioimassa kisaajia
Sankariyhdistykset
Yyteri Sandstorm toi crossfitin dyyneille

Yyterin ainutlaatuinen hiekkaranta Porissa on monelle tuttu rentoutumispaikka, mutta saa rannalla hien valumaan muutenkin kuin helteillä. Vauhtia ja voimaa ei puuttunut, kun uusi toiminnallisen harjoittelun joukkuekilpailu Yyteri Sandstorm järjestettiin ensimmäistä

Lue lisää