Hankeviestintä

Leader-hankkeilla parannetaan alueen asuinviihtyvyyttä ja palveluita sekä luodaan työpaikkoja.
Kerro muillekin hyvästä työstä, jolla olette kehittäneet aluetta. Pienilläkin teoilla on vaikutusta!

Miksi viestiä hankkeesta?

Niin yhteisöjen kuin yritystenkin hankkeita rahoitetaan EU:n maaseutuohjelmasta Leader-ryhmien kautta. Leader-ryhmät ovat laatineet EU:n maaseutuohjelman pohjalta omat paikalliset kehittämisstrategiat, joiden mukaan rahoitusta jaetaan alueen yhteisöille ja yrityksille.

Rahat Leaderien tekemään kehittämistyöhön tulevat EU:n maaseuturahastosta, Suomen valtiolta ja kyseisen Leader-ryhmän alueen kunnilta. Leader-rahoituksella esimerkiksi luodaan työpaikkoja, parannetaan alueen elinkeinorakennetta ja lisätään asukkaiden viihtyvyyttä alueella toteutettavien hankkeiden kautta.

EU haluaa, että vastineeksi rahansaaja tiedottaa saamastaan tuesta. Ihan reilua, eikö? Vaatimukset vaihtelevat hankkeen koon ja muodon mukaan. Tutustu siis ensin huolella tukipäätökseesi sekä virallisiin tiedotusohjeisiin Maaseutu.fi -sivuilta. 

Kaikkein eniten Leader-ryhmien tavoitetta eli oman alueensa elinolojen parantamista tukee se, että saamme aktiivisia ja innostuneita ihmisiä toteuttamaan ideoitaan Leader-rahalla. Mitä enemmän Leader-tukea haetaan ja mitä paremmin hankkeet alueen elinvoimaa lisäävät, sitä varmemmin EU-rahoitusta saadaan alueen käyttöön myös jatkossa. Läheskään kaikki eivät kuitenkaan vielä tiedä Leader-rahoituksen mahdollisuuksista.

Kertomalla hankkeestasi ja Leader-tuesta muille autat koko asuinaluettasi!

Tätä kohdetta on tuettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

hankkeesta tiedottaminen

Hankkeessa viestitään alusta loppuun ja parhaat jutut saat kerrottua vielä hankkeen päätyttyä, kun kerrot hankkeen aikaansaamista vaikutuksista. Kerro aktiivisesti nettisivuillasi ja somekanavissa ajankohtaisista asioista, joita hankkeessasi tapahtuu. Voit luoda hankkeelle myös oman nettisivun tai somekanavan, jolla kerrot hankkeen etenemisestä.

Parhaiten saat huomiota tiedottamalla silloin, kun tapahtuu. Voit lähettää tiedotteita medialle, yhteistyökumppaneille ja muille sidosryhmillesi. Kerro myös meille, me välitämme mieluusti tietoa eteenpäin ja julkaisemme juttuja omissa kanavissamme.

Hankkeen päätyttyä pystyt paremmin arvioimaan sen vaikutuksia ja kertomaan, mitä hankkeella saatiin aikaan. Huomaa, että hankkeen vaikutukset voivat olla paljon laajemmat kuin suunnitelmaan oli kirjattu. Esimerkiksi yhteiset talkoot ovat voineet tiivistää kylän yhteishenkeä tai uuden liiketilan avaaminen on voinut houkutella muitakin uusia palveluita alueelle.

Muista mainita, että Leader Pohjois-Satakunta on myöntänyt tukea hankkeeseen/ investointiin/ yrityksen perustamiseen EU:n maaseuturahastosta.

Milloin kerron hankkeestani?

Kun hanke alkaa
Kerro, kuka alkaa tehdä ja mitä sekä mitä hankkeella tavoitellaan.

Kun jotain mielenkiintoista tapahtuu
Vinkkaa talkoista, tärkeistä hankinnoista ja tapahtumista.

Kun tulokset ovat saatavilla tai nähtävillä
Kun investointi on valmis tai kun sen vaikutukset ovat nähtävissä. Vaikutuksista voi kertoa pitkänkin aikaa hankkeen jälkeen.

Ajankohtaisuuden mukaan
Peilaa tekemistänne muihin ajankohtaisiin aiheisiin: mikä nyt puhuttaa?

Milloin vain ihmisten ja tarinoiden kautta

Miten tavoitan median huomion?

Pidä lehdistötilaisuus tai kutsu media paikalle silloin, kun jotain tapahtuu.

Lähetä tiedote medialle. Myös paikallismediat saavat hurjan määrän sähköpostia päivässä. Tee ytimekäs ja selkeä tiedote, josta selviää nopeasti, mistä on kyse. Muista kiinnostava ja kuvaava otsikko.

Soita tai lähetä toimitukseen juttuvinkki.

Nosta paikallisuus ja oma työpanos esiin. Kerro esimerkiksi paljonko seura teki talkootunteja uuden harrastuspaikan eteen.

Kysy, voitko itse toimittaa lehteen jutun.

Hyödynnä Maaseutuverkosto-sivuston hankekortteja

Hankkeen viestinnässä kannattaa hyödyntää maaseudun kehittäjien yhteistyösivustoa, Maaseutuverkosto.fi:tä. Sieltä löydät muun muassa Hankerekisterin, jossa jokaisella hankkeella on oma hankekorttinsa. Siihen on viety automaattisesti hankkeen perustiedot, mutta voit päivittää lisätietoja ja käyttää hankekorttia kotisivun tavoin. Kun hanke päättyy, yhteystiedot ja hankkeen tuottama materiaali jää talteen hankekortille.

Kerro tapahtumastasi Maaseutuverkostolle!

Haluatko tapahtumallesi lisää näkyvyyttä? Kannattaa lisätä tapahtuma Maaseutuverkosto.fi:hin, josta se nousee automaattisesti myös Maaseutu.fi-sivustolle.

Löydät lisää vinkkejä hankkeen viestintään Maaseutu.fi-sivustolta

Lapset leipovat

tiedottajan viestintävinkit

Ota mallia näistä hanketarinoista

Ihmisiä menossa Omalle Tuvalle
Sankariyhdistykset
Oma Tupa -satavuotias, muttei vanhus

Oma Tupa on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja asemakaavassa suojeltu rakennus Ikaalisten Vanhassa kauppalassa. Talon juhla- ja kokoontumistiloissa on tapahtumia ja toimintaa n. 200 päivää vuodessa. Oma Tuvan salin akustiikka esimerkiksi takaa

Lue lisää
ITE -taidetta Karviassa
Sankariyhdistykset
Taitoa ja taidetta -kivaa tehdä ITE

Moon Karviasta – taitokeskus on ehdottomasti yksi monen Karviaan ja Taiteiden reitille suuntaavaan kesäretken pakollinen pysähtymispiste. Keväästä 2024 sen toiminnasta on vastannut Taitoa ja taidetta -yhdistys, joka perustettiin vaalimaan alueen

Lue lisää
Neva lyly
Hanketarinat
Neva-Lyly, hurmaavan pieni luontokohde Geoparkissamme

Vuonna 2019 laajennettu ja kunnostettu Neva-Lylyn retkeilykohde on saavuttanut suosion Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin kävijöiden keskuudessa. Pienen suojärven kiertävä 1,3 kilometrin pituinen reitti sopii kaikille, mutta erityisesti sen varteen tehdyt satutaulut kiinnostavat

Lue lisää

Seuraa meitä somessa

function translateJuicer() { jQuery('.j-paginate').text("Lataa lisää") }